Χριστοδουλίδης: Αναγκαία η καλλιέργεια κουλτούρας λύσης

To θέμα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης έχει συζητηθεί ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας χθες το βράδυ στην εκδήλωση του ΚΥΠΕ με θέμα «Το Κυπριακό και τα ΜΜΕ: Η Δεοντολογία και η Ενημέρωση».

Αποτελεί κοινή αντίληψη, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, ότι, σε περίπτωση, που επιτευχθεί συμφωνία στο τραπέζι των συνομιλιών, θα

πρέπει να υπάρξει εκείνος ο χρόνος, που απαιτείται, ένας με δύο μήνες, για να ενημερωθεί ο κυπριακός λαός, ο οποίος στο τέλος της μέρας θα έχει και τον τελικό λόγο,

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπέδειξε, πως η ενημέρωση, που θα γίνει προς τους Ε/κ και τους Τ/κ, πρέπει να βασίζεται στην ίδια ανάγνωση των όσων έχουν συμφωνηθεί, κάτι που θα αποτυπώνει και στην πραγματικότητα ότι μια λύση δεν θα αφήσει νικητές και ηττημένους.

Σε διαφορετική περίπτωση, ανέφερε, δεν θα αποτελεί ενημέρωση, αλλά θα προκαλεί σύγχυση στο λαό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στην ανάγκη προετοιμασίας του λαού για μια ενδεχόμενη συμφωνία λύσης, που θα τεθεί ενώπιον του, σημειώνοντας πως αυτό είναι αναγκαίο για να καλλιεργηθεί έγκαιρα, αυτό που ονομάζουμε κουλτούρα λύσης, αν και έχει, όπως είπε, την έντονη πεποίθηση ότι οι Ε/κ στην πλειοψηφία τους, είναι έτοιμοι για λύση, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Αναφερόμενος στο ρόλο των ΜΜΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως είναι διαχρονικός και μόνιμος, και καλύπτει όλο το φάσμα της πολιτικής δράσης, και ειδικότερα το κυπριακό.

Επεσήμανε, ωστόσο, την ανάγκη του να καθίσταται σαφές στην κοινή γνώμη ποιά είναι η είδηση και το γεγονός και ποιά η άποψη και η τοποθέτηση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι αυτονόητο ότι, εφόσον υπάρχουν εξελίξεις στο Κυπριακό, η κοινή γνώμη δικαιούται ενημέρωσης και η πολιτική ηγεσία, που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις, είναι υποχρεωμένη να παράσχει αυτή την ενημέρωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα