Χριστοδουλίδης: Eίδαμε που οδήγησε ο κατευνασμός την ανθρωπότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ο κ. Μπορέλ και οι αξιωματούχοι της Ε.Ε  υπάρχουν κοινές θέσεις  που προήλθαν μέσα από ομοφωνία  και δεσμεύουν όλους τους αξιωματούχους της Ε.Ε», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης  στην Εκπομπή του Σίγμα Μεσημέρι.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στην επερχόμενη διάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε στις 13 Ιουλίου λέγοντας πως θα είναι μια ευκαιρία να γίνει μια συζήτηση κατά πόσο μπορεί να δοθεί εξουσιοδότηση να συζητήσει με την Τουρκία.

«Θα είναι η απαρχή μιας συζήτησης για το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων  και όχι το τέλος

του δρόμου, είπε.

Επιπλέον τόνισε πως η διπλωματία των κανιονιοφόρων δεν είναι αυτή που μπορεί να λύσει τις όποιες  διαφορετικές προσεγγίσεις. Για να γίνει ο όποιος διάλογος θα πρέπει να υπάρχει και η αναγκαία υποδομή που θα επιτρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στην πολιτική του κατευνασμού, είπε πως όλες αυτές οι συνταγές που δοκιμάστηκαν στο παρελθόν που έχουν οδηγήσει την ανθρωπότητα και την Ευρώπη. «Το μόνο που έχουν ως αποτέλεσμα αυτές οι πολιτικές είναι περεταίρω αποσταθεροποίηση.

Σε σχέση με την στρατιωτική εκπαίδευση είπε πως είναι ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας γιατί δείχνει και τον ρόλο που προσδίδεται στην Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή. «Από εκεί και πέρα είναι μια εξέλιξη που δεν επηρεάζει τις σχέσεις μας με άλλα μόνιμα μέλη του Σ.Α», είπε.  Η ανακοίνωση εξήγησε των ΗΠΑ είναι μια ένδειξη της καινούργιας φιλοσοφίας που διέπει τις σχέσεις μεταξύ Λευκωσίας-Ουάσιγκτον.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μίλησε για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόβ για το ζήτημα της διπλής φορολογίας  και τόνισε πως το θέμα δεν συνδέεται επ’ουδενί με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το ζήτημα της διπλής φορολογίας εκ μέρους της Μόσχας  έχει αποσταλεί και σε άλλες χώρες, εξήγησε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για θέματα που αφορούν ς φοιτητές στα αμερικανικά και βρετανικά Πανεπιστήμια.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα