Χριστάκη/COVID19: «Θα επαναξιολογηθεί η εικόνα-Μην πέφτουμε απ' τα σύννεφα»

Για τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες αλλά και τις αλυσίδες που δημιουργήθηκαν στα σχολεία, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», η Δρ. Ειρήνη Χριστάκη, Λοιμωξιολόγος. 

Όπως σημείωσε, οι μεταδόσεις γίνονται και ενδοοικογενειακά και μέσα στα Σχολεία και γίνεται διερεύνηση ούτως ώστε να διαφανεί που πραγματικά είναι το πρόβλημα. 

Ενδεχομένως,

είπε, τα αυξημένα κρούσματα να οφείλονται και σε στελέχη του ιού που είναι πιο μεταδοτικά. 

Σε ερώτηση εάν τελικά, δεδομένης και της εικόνας, θα επιστρέψουμε οι μαθητές των Γυμνασίων στα σχολεία και εάν θα ανοίξουν οι χώροι εστίασης, η κα. Χριστάκη ανέφερε πως δεν μπορεί κανείς να κάνει ακριβείς προβλέψεις καθώς οι όποιες εισηγήσεις λαμβάνονται βάσει της υφιστάμενης επιδημιολογικής εικόνας. 

Σημείωσε πως πρέπει να επαναξιολογηθεί η εικόνα και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Επιδημιολόγων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη Τρίτη. 

«Δεν πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα όταν λέμε πως επαναξιολογούμε την εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Εκείνο που βλέπουμε πέραν από τους αριθμούς των διαγνώσεων, είναι και το ποσοστό θετικότητας και την κατάσταση στα νοσηλευτήρια, είπε. 

Πρόσθεσε πως τις τελευταίες 2-3 μέρες υπάρχει αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ για εκτίμηση θετικών κρουσμάτων αλλά και εισαγωγές στα νοσηλευτήρια. 

Κληθείσα να σχολιάσει σε ποιο σημείο θα ηχήσει καμπανάκι κινδύνου, είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό αύξησης των εισαγωγών και τη διαθεσιμότητα των κλινών. 

Διαβάστε επίσης 

Ραγδαία αύξηση νοσηλευόμενων–20 εισαγωγές σε δύο μέρες στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΧριστάκηCOVID19, #45Μην,christakiCOVID19, #45min