Χ.Πίπης: Να μην βάζουμε το κάρο μπροστά από τα άλογα

«Δεν μπορούμε να βάζουμε το κάρο μπροστά από τα άλογα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης, για το θέμα του καταρροϊκού πυρετού στα ζώα κτηνοτροφικών μονάδων της επαρχίας Λάρνακας.

Ο κ.Πίπης σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι», σημείωσε ότι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του κράτους, αναμένουν τους κτηνοτρόφους να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να εμβολιάσουν τα ζώα τους με το νέο στοιχείο του καταρροϊκού πυρετού που παρουσιάστηκε στην Κύπρο. «Αν

δεν αποφασίσουν οι ίδιοι για το εμβόλιο, δεν μπορούμε εμείς να παίζουμε με τις τα΄σεπες τους», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Πίπης, αν και εφόσον ξεκαθαρίσουν οι κτηνοτρόφοι ότι θέλουν να εμβολιάσουν τα ζώα τους και υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες από τη δική τους πλευρά για να γίνει αυτό εφικτό, τότε θα απευθυνθεί η Υπηρεσία στο Υπουργείο για να παρθούν οι απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις.

«Δεν αφανίζονται κοπάδια, 109 ζώα έχουν πεθάνει»

Σε σχέση με τις καταγγελίες των κτηνοτρόφων ότι αφανίζονται κοπάδια και ότι οι Κτηνοτροφικές Υπηρεσίες σφυρίζουν αδιάφορα, ο κ. Πίπης σημείωσε ότι οι Υπηρεσίες όχι μόνο δεν αδιαφορούν, αλλά έχουν καλέσει σύσκεψη την περασμένη Κυριακή με τους εμπλεκόμενους φορείς για να συντονιστούν και να προβούν σε μια ανασκόπηση της κατάστασης.

Ενημέρωσε ότι 379 ζώα νόσησαν με καταρροϊκό πυρετό σε 15 εκτροφεία εκ των οποίων τα 109 έχουν χάσει τη ζωή τους, απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό πληροφορίες που ήθελαν τον αριθμό των ζώων που πέθαναν να αγγίζει τα 600.

Keywords
Τυχαία Θέματα