Χωριστές επαφές Έιντε με Αναστασιάδη-Ακκινζί

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, έχει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος θα συναντηθεί και με τον Μουσταφά Ακιντζί, ενόψει της νέας συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων στις 30 Οκτωβρίου.

Το πρωί ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου. Χθες ο κ. Έιντε συμμετείχε και στη συνάντηση των δύο διαπραγματευτών,

Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Μουσταφά Ακιντζί κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετράωρης συνάντησης τους αλλά και του δείπνου που ακολούθησε σε εστιατόριο στη νεκρή ζώνη. Αίσθηση προκάλεσαν μάλιστα οι δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί ότι μεταξύ των δύο υπάρχει διαφορά στην αντίληψη της διζωνικότητας.

Ο Ακιντζί φέρεται να επέμενε στις θέσεις του περί μόνιμων παρεκκλίσεων από το κοινοτικό κεκτημένο όπως επίσης και το θέμα της πληθυσμιακής και εδαφικής πλειοψηφίας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τις απορρίπτει ενώπιον του.

Οι δύο διαπραγματευτές, δεν ολοκλήρωσαν την καταγραφή των αποκλίσεων σε κοινό έγγραφο και στόχος πλέον είναι αυτό να γίνει μέχρι την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα