Χωρίς Οζγκιουργκιούν και Ντενκτάς η ενημέρωση Ακιντζί

Συνάντηση κατά την οποία ενημέρωσε τα “κοινοβουλευτικά” κόμματα για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό εν όψει και της Διάσκεψης τον Μάρτιο, είχε με τους ηγέτες των κομμάτων ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική “Χαμπέρ Κίπρις”, μετά το πέρας της συνάντησης, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας δήλωσε ότι “εντός μηνός Μαρτίου προγραμματίζεται πενταμερής διάσκεψη”, ενώ“είναι μεγάλη η πιθανότητα επανάληψης διάσκεψης εντός του Μάρτη”.

Το "Κόμμα Κοινοτικής

Δημοκρατίας" είπε ότι “οι προσδοκίες είναι να συνεχίσει τον Μάρτιο από εκεί που έμεινε ο διάλογος”, ενώ το "Δημοκρατικό Κόμμα" ανέφερε ότι “οι δύο ηγέτες δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει επί των έξι κεφαλαίων και χωρίς την επίλυση του θέματος των εγγυήσεων και ασφάλειας, δεν μπορεί να υπάρξει λύση”.

Στην ενημερωτική συνάντηση έλαβαν μέρος από το "Κόμμα Εθνικής Ενότητας" ο ΓΓ του κόμματος Ντουρσούν Ογούζ, ο “βουλευτής” Ιζλέμ Γκιουρτσάγ, από το "Δημοκρατικό Κόμμα" ο ΓΓ του κόμματος Αφέτ Οζτσαφέρ και ο “βουλευτής” Μουσταφά Αραμπατζίογλου, από το "ΡΤΚ" ο ηγέτης του Τουφάν Ερχιουρμάν και ο “βουλευτής” Αρμαγάν Τσαντάν και από το "Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας" ο ΓΓ του κόμματος Τζεμάλ Οζγιγίτ και ο “βουλευτής” Χουσεΐν Ανγκολεμλί.

Παρόντες ήταν και ο Τ/κ διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί, ο “εκπρόσωπος” του Ακιντζί Μπαρίς Μπουρτσού, ο “υφυπουργός παρά τω προέδρω” Γκιουντάλ Χουντάογλου και ο “σύμβουλος” επί θέματα ΕΕ Ερχάν Ερτσίν, ο “σύμβουλος” πολιτικών υποθέσεων Μελτέμ Ονουρκάν και το μέλος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας Σερτάτς Γκιουβέν.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο “πρωθυπουργός” και ηγέτης του "Κόμματος Εθνικής Ενότητας", είχε από προηγουμένως ανακοινώσει την πρόθεση του να μην λάβει μέρος στη συνάντηση, αφού, όπως είπε, δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις αφού οι απόψεις των δύο πλευρών είναι αντίθετες.

Είπε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με τον Τ/κ ηγέτη και έτσι δεν υπάρχει και λόγος να πάρει μέρος στη συνάντηση.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι ο λόγος που ο Σερντάρ Ντενκτάς δεν ήταν στη συνάντηση, ήταν γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα