Χωρίς 1613 νοσηλευτές αύριο τα νοσοκομεία

Στην απουσία 1613 νοσηλευτών, μελών της ΠΑΣΥΝΟ, καλούνται να λειτουργήσουν από αύριο και για όσο καιρό κρατήσει η επ’ αόριστον απεργία, τα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Κινητοποίηση που κτυπά κόκκινο συναγερμό στο Υπουργείο Υγείας το οποίο, με στρατηγικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, θα προσπαθήσει στο μέτρο του δυνατού να μειώσει τα προβλήματα που δεδομένα θα δημιουργηθούν.

Από την απεργία θα επηρεαστούν όλα τα τμήματα πλην αυτών που άπτονται σοβαρών

προβλημάτων υγείας, τα οποία θα καλυφθούν από νοσηλευτές της ΠΑΣΥΔΥ.

Συγκεκριμένα θα λειτουργούν κανονικά:

-Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας

-Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας

-Τμήματα Αιμοδιαλύσεων

-Μονάδες Χημειοθεραπείας

-Ακτινοδιαγνωστικά Κέντρα

-Κέντρα MRI / Αξονικού τομογράφου

-Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

-Εξωτερικά Ιατρεία

Δεν θα λειτουργήσουν ωστόσο τα χειρουργεία και οι ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται σε λίστες αναμονής για προγραμματισμένες επεμβάσεις, θα ενημερωθούν για νέες ημερομηνίες.

Το Υπουργείο Υγείας αντιλαμβανόμενο τα προβλήματα που δεδομένα θα δημιουργηθούν προχώρησε στην εκπόνηση έκτακτου σχεδίου δράσης που στηρίζεται στην αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, εκεί και όπου θα παραστεί ανάγκη.

Συγκεκριμένα, η αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, θα τίθεται σε λειτουργία κατά την επίσκεψη ασθενών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και εφόσον ο διευθυντής του νοσοκομείου και ο διευθυντής της εισάγουσας κλινικής υπογράψουν το παραπεμπτικό.

Το κόστος θα καλυφθεί από την εξοικονόμηση €450.000 λόγω της απεργίας των νοσηλευτών

Παρά ταύτα το Υπουργείο Υγείας και οι Ιατρικές Υπηρεσίες καλούν το κοινό να μην προσέρχεται στις Πρώτες Βοήθειες, αν δεν πρόκειται πραγματικά για επείγον περιστατικό.

Την ίδια ώρα άπαντες ενσκήπτουν στο διάλογο για το επικαιροποιημένο νομοσχέδιο αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων το οποίο θεωρείται το Α και το Ω για αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του τομέα και το οποίο σταδιακά θα οδηγήσει στην εισαγωγή του ΓΕΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα