Χορήγησαν λάθος αίμα σε ασθενή στα κατεχόμενα και πέθανε

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε στους πολιτικούς και κομματικούς κύκλους η είδηση για κρυφούς λογαριασμούς του «πρωθυπουργού» Οζγκιουργκιούν, η δημιουργία σχολής ιεροκηρύκων στην κατεχόμενη Κερύνεια, η έναρξη της δίκης τριών νοσηλευτών οι οποίοι κατηγορούνται για ιατρική αμέλεια, η έρευνα σε εταιρείες παραγωγής και εμπορίας ελαιόλαδου, κατά την οποία εντοπίστηκαν οκτώ εταιρείες οι οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια, αλλά και η δημιουργία παράνομου σκουπιδότοπου στην κατεχόμενη Αχερίτου, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η

εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ή να δικαιολογήσεις τον λογαριασμό αυτό ή παραιτήσου από τις εκλογές», αναφέρεται σε δηλώσεις του Τουφάν Ερχιουρμάν, ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, σχετικά με το θέμα των κρυφών λογαριασμών του «πρωθυπουργού» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν. Ο Ερχιουρμάν κάλεσε τον Οζγκιουργιούν να δικαιολογήσει τις οικονομικές του κινήσεις ή να παραιτηθεί από την «υποψηφιότητά» του στις «εκλογές». Αλλού η εφημερίδα διερωτάται γιατί η «πρόεδρος» της «βουλής» Σιμπέλ Σιμπέρ δεν έχει σχολιάσει το θέμα με τους τραπεζικούς του Οζγκιουργκιούν και γιατί ενώ υπάρχει «νόμος» δεν τού ζητεί το πόθεν έσχες. Γράφει, ακόμα, ότι ο τελικός αριθμός των «ψηφοφόρων» για τις «βουλευτικές εκλογές» ανέρχεται στους 190 χιλιάδες 551.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Εντοπίστηκε παράνομος καπνός», γράφει ότι κατά τον έλεγχο από το «τελωνείο» στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες καπνικών ειδών (822 κιλά). Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Τουφάν Ερχιουρμάν, ηγέτη του ΡΤΚ, σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Οζγκιουργκιούν. Προβάλλει, ακόμα, δηλώσεις και συναντήσεις «υποψηφίων βουλευτών» στα πλαίσια της «προεκλογικής» εκστρατείας.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Σχολή ιεροκηρύκων στην καρδιά της Κερύνειας», γράφει ότι σε γη 70 εκταρίων θα κτιστεί σχολή ιεροκηρύκων στην κατεχόμενη Κερύνεια και συγκεκριμένα μεταξύ Πέλλαπαϊς και Καζάφανι. Η τελική απόφαση για την ενοικίαση της γης θα συζητηθεί στο «υπουργικό συμβούλιο». Γράφει, ακόμα, ότι ενώπιον «δικαστηρίου» παρουσιάστηκαν χθες τρεις νοσηλευτές, οι οποίοι κατηγορούνται ότι έχουν χορηγήσει αίμα λανθασμένης ομάδας σε ασθενή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Αναφορά γίνεται και σε «προεκλογικές» συγκεντρώσεις των κομμάτων.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Η ένδειξη μη ενδιαφέροντος από την οικογένεια οδηγεί στο έγκλημα», γράφει ότι αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της «προέδρου» του "κακουργιοδικείου" Κερύνειας, Πινάρ Μπέιογλου, κατά την ανακοίνωση της απόφασης για υπόθεση ναρκωτικών. Η «δικαστής» είπε ότι η έλλειψη αγάπης και ενδιαφέροντος της οικογένειας προς τους νέους τούς οδηγεί τελικά στην παραβατικότητα και στο έγκλημα. Γράφει, ακόμα, ότι ντροπή προκαλεί η εικόνα στην κατεχόμενη Αχερίτου, όπου έχει δημιουργηθεί παράνομος σκυβαλότοπος. Προβάλλει, ακόμα, τα αποτελέσματα ελέγχου του «υπουργείου εμπορίου» σε εταιρείες παραγωγής και εμπορίας ελαιόλαδου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οκτώ εταιρείες από τις 28 δεν πληρούν τα κριτήρια, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η απόσυρση των προϊόντων τους από την αγορά.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Πάλι θα αγοράσουν ψήφους», γράφει ότι κατά τη χθεσινή επίσκεψη του ηγέτη του τ/κ Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς στα γραφεία της εφημερίδας κατηγόρησε το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του Οζγκιουργκιούν ότι και σε αυτές τις εκλογές θα αγοράσει ψήφους. Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι θα είναι «υποψήφιος» στις «προεδρικές» εκλογές του 2019. Αλλού γράφει ότι με δικαστική εντολή θα ξεθαφτεί η σορός της Ζεχρά Παραλίκ Οζερντέμ, που απεβίωσε αιφνίδια, για περαιτέρω αναλύσεις, αφού η οικογένειά της θεωρεί ότι ο θάνατός της δεν οφείλεται σε φυσιολογικά αίτια. Αναφορά γίνεται και στην εκδίκαση της υπόθεσης των τριών νοσηλευτών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χορήγησαν αίμα λανθασμένης ομάδας σε ασθενή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα