Χώρες που εφάρμοσαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού, αρκετές χώρες επεκτείνουν και επαναπροσδιορίζουν τα περιοριστικά τους μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης: Οι χώροι που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας-Ποιοι εξαιρούνται

Η αποφυγή ενός καθολικού lockdown θεωρείται επιβεβλημένη, έτσι ώστε να αποφευχθεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Αποτέλεσμα να εφαρμόζονται νέα «μοντέλα» με περιοριστικά μέτρα όπως την υποχρεωτική

χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, τα τοπικά lockdown, το κλείσιμο των χώρων εστίασης σε συγκεκριμένη ώρα και ακόμη την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά από προκαθορισμένη ώρα.

Οι κυβερνήσεις θεωρούν τα εναλλακτικά μέτρα κατάλληλα για την διασφάλιση της λειτουργίας των κρατών και της παγκόσμιας οικονομίας, σε συνδυασμό με τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19.

Σήμερα, το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου προχώρησε στην αυστηροποίηση των μέτρων αλλά και στην επιβολή υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, μέτρο που εφαρμόζεται από αρκετές χώρες την δεδομένη στιγμή, όπως: Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έσπασε χθες κάθε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 865 ημερήσια κρούσματα, ανακοινώνοντας νέα αυστηρότερα μέτρα. Ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης θα προβεί σε διάγγελμα σήμερα, την ώρα που η χώρα μετρά 27.334 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 534 θανάτους.

Στην Ιταλία εφαρμόζεται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, με στόχο να μην ξαναζήσει η χώρα τις τραγικές στιγμές των προηγούμενων μηνών. Η Ιταλία έχει ως απολογισμό 449.648 κρούσματα και 36.832 νεκρούς.

Πριν από λίγες μέρες, ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας και η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι. Επιπλέον, έκλεισε σχολεία θέατρα και εστιατόρια, ενώ η χώρα μετρά 196.004 κρούσματα και 6.163 νεκρούς.

Στην Αυστρία γίνεται υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας σε αγορές και εμπορικές εκθέσεις, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον, τηρούνται μέτρα όπως ο περιορισμός των ατόμων σε συναθροίσεις. Αυτή την στιγμή, η Αυστρία έχει ως απολογισμό 71.844 κρούσματα και 941 νεκρούς.   

Στη Γαλλία υπάρχει υποχρεωτική χρήση μάσκας μόνο στην πρωτεύουσα, το Παρίσι. Σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια οι συναθροίσεις περιορίζονται στα δέκα άτομα, ενώ απαγορεύονται οι γαμήλιες δεξιώσεις, τα φοιτητικά πάρτι και άλλες οργανωμένες εκδηλώσεις σε ενοικιαζόμενους χώρους. Η Γαλλία έχει ως απολογισμό 1.000.369 και 34.075 θανάτους.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους και άλλες χώρες καθώς η πανδημία παρουσιάζει έξαρση και μόνος στόχος είναι ο περιορισμός της.

Διαβάστε ακόμη: 

Νέα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη- Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού διεθνώς

AstraZeneca: Ακολουθεί γενετικές οδηγίες για πρόκληση ανοσολογικής απόκρισης

Τουρκία: Η χώρα εξετάζει την εκ νέου επιβολή περιορισμών για τον κορωνοϊό

Keywords
Τυχαία Θέματα