«Χλωμή» η παρουσία του Τζόκοβιτς στην Αυστραλία

Με τους παίκτες να άρχισαν να φτάνουν στο Σίδνεϊ για το ATP Cup με το οποίο αρχίζει η νέα σεζόν των ανδρών, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα συμμετάσχει στο ομαδικό τουρνουά ή στο Australian Open που ακολουθεί.

Έντονη εικασία έχει γίνει για τη συμμετοχή

η όχι του Τζόκοβιτς στο Australian Open, που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου, με τον 34χρονο, ο οποίος είναι αντίθετος στους εμβολιασμούς, να αρνείται επανειλημμένα να γνωστοποιήσει εάν έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Το ποσοστό εμβολιασμού στο top 100 των ανδρών στο τένις είναι στο 95%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ATP Tour.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Grand Slam όλοι οι παίκτες και οι συμμετέχοντες στο Melbourne Park θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί ή να έχουν ιατρική εξαίρεση που χορηγείται από μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών. 

Όμως το Σάββατο, ένα δημοσίευμα της σερβικής εφημερίδας Blic ανέφερε ότι ο Τζόκοβιτς δεν θα ταξίδευε στο Σίδνεϊ για το τουρνουά, προσθέτοντας ακόμη περισσότερες αμφιβολίες για το αν θα αγωνιστεί τελικά στο Αυστραλιανό Όπεν.

Ο πατέρας του, Σρτζάν, είπε σε σερβικό τηλεοπτικό κανάλι τον περασμένο μήνα ότι ο Τζόκοβιτς πιθανότατα θα αποχωρούσε από το τουρνουά, λέγοντας ότι η στάση της Tennis Australia για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ισοδυναμεί με "εκβιασμό".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα