Χιλιάδες ξένοι φοιτητές και εργάτες παραμένουν ακόμη στα κατεχόμενα

Υπό τον τίτλο «11 χιλιάδες εργάτες, 27 χιλιάδες φοιτητές; Η πλειοψηφία θέλει να επιστρέψει πίσω», η Yeni Düzen (25.04.20) γράφει, στο πρωτοσέλιδό της, ότι κατά την περίοδο της επιδημίας, αρκετά άτομα, τα οποία βρίσκονταν στα κατεχόμενα για να εργασθούν ή για να φοιτήσουν, επέστρεψαν στις χώρες τους, αλλά χιλιάδες ακόμη παραμένουν εκεί.

 

 

Σύμφωνα με τις καταγραφές των λεγόμενων «υπουργείου εργασίας» και «υπουργείου παιδείας»,  στα κατεχόμενα έχουν παραμείνει 11

χιλιάδες ξένοι εργάτες και 27 χιλιάδες ξένοι φοιτητές, αλλά η πλειοψηφία θέλει να επιστρέψει πίσω, όπως αναφέρει η ενημέρωση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών. 

 

Ο λεγόμενος «υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων» του αποσχιστικού καθεστώτος Φαίζ Σουτζιούογλου, σε δηλώσεις στην εφημερίδα, ανέφερε ότι οι 9 χιλιάδες από τις 11 χιλιάδες ξένους εργάτες είναι τουρκικής υπηκοότητας και ότι οι πλείστοι έχουν αιτηθεί για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο Σουτζιούογλου πρόσθεσε ότι συζητούν με τους αρμόδιους στην Τουρκία, για να μπορέσουν να συντονίσουν τα ταξίδια. Σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες να βοηθήσουν και τους «εγγεγραμμένους» και τους «μη εγγεγραμμένους» εργάτες στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις προϋπολογισμού με το «υπουργείο οικονομικών».

 

Ο λεγόμενος διευθυντής του τμήματος φοιτητών και διεθνών σχέσεων Ζιγιά Όζτουρκλερ ανακοίνωσε ότι 30 χιλιάδες ξένοι φοιτητές έχουν αναχωρήσει από τα κατεχόμενα, αλλά παραμένουν ακόμη 27 χιλιάδες, σημειώνοντας ότι αρκετοί από αυτούς έχουν αιτηθεί στα προξενεία τους για να επιστρέψουν στις χώρες τους. Διευκρίνισε ότι από τους 27 χιλιάδες φοιτητές, οι 9 χιλιάδες είναι Τούρκοι υπήκοοι, ενώ οι υπόλοιπες 18 χιλιάδες από διάφορες χώρες. Πρόσθεσε ότι έχουν εξασφαλίσει τρόφιμα για τους ξένους φοιτητές που παραμένουν στα κατεχόμενα και έχουν ζητήσει στήριξη  από το «υπουργείο παιδείας».

 

Ο Σουτζιούογλου, σε δηλώσεις του στο παράνομο τηλεοπτικό σταθμό Bayrak, ανέφερε ότι  αυτή την στιγμή υπάρχουν 15 χιλιάδες εργαζόμενοι από τρίτες χώρες και 20-22 χιλιάδες εργαζόμενοι από Τουρκία. Πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι εργαζόμενοι αιτήθηκαν να επιστρέψουν στην χώρα τους, αλλά λόγω του ότι τα κέντρα καραντίνας στην Τουρκία είναι υπερπλήρη, δεν κατάφεραν ακόμη να ταξιδέψουν. 

Keywords
Τυχαία Θέματα