Χ”Γεωργίου: Έθεσε θέμα αποζημίωσης των πελατών της Monarch

Το ζήτημα της αποκατάστασης της ζημιάς που υπόκεινται οι επιβάτες της Monarch τέθηκε σήμερα ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Τάκης Χατζηγεωργίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή, η κατάρρευση της αεροπορικής εταιρίας Monarch Airlines, έρχεται να προστεθεί στην προ μερικών ημερών ακύρωση χιλιάδων πτήσεων από την ανταγωνιστική της Ryanair.

Ως αποτέλεσμα, συνέχισε, εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες της Monarch έχουν μείνει εκτεθειμένοι – ανάμεσα τους και πολλοί Κύπριοι – ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι είχαν αγοράσει εισιτήριο απευθείας από την εταιρεία και όχι ως μέρος ενός ταξιδιωτικού πακέτου.

Στην ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ ζήτησε από την Επιτροπή να τον ενημερώσει αν παρακολουθεί την συμμόρφωση της Monarch με την κοινοτική νομοθεσία όσον αφορά την ακύρωση των πτήσεων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών.

Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση για την πιθανότητα υιοθέτησης επιπρόσθετων μέτρων προστασίας των επιβατών, περιλαμβανομένης της πρόβλεψης αποζημίωσης για τον επιβάτη στην περίπτωση χρεοκοπίας μιας αεροπορικής εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα