Χελώνες περικυκλώνουν τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο

Ο αριθμός των χελωνών σε παραλίες γύρω από στρατιωτικές τοποθεσίες στην Κύπρο έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ μετά από προσπάθειες διατήρησης του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας (MOD) και πολιτών εθελοντών, αναφέρει δημοσίευμα του Βρετανικού Υπουργείο Άμυνας..

Εκατόν εβδομήντα δύο φωλιές πράσινων και καρέτα χελωνών βρέθηκαν το 2022 στις Δυτικές και Ανατολικές Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων (SBA) και στο Ακρωτήρι, την Επισκοπή και τη Δεκέλεια – όπου το στρατιωτικό προσωπικό του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει

τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στην περιοχή. 

Στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό διαδραματίζει βασικό ρόλο στην παρακολούθηση των παραλιών φωλεοποίησης. Αναφέρουν ίχνη χελώνας και αναφέρουν παράνομες και επιβλαβείς δραστηριότητες.

Οι φωλιές έχουν απειληθεί τα τελευταία χρόνια για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των χωροκατακτητικών ειδών και της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ωστόσο, οι εθελοντικές προσπάθειες έχουν μεταμορφώσει τις τοποθεσίες φωλιάς για τις χελώνες.

Μιλώντας στο Forces Net, η αξιωματικός περιβάλλοντος των Βρετανικών Βάσεων Αλεξία Περδίου δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τον αυξανόμενο αριθμό φωλιών χελωνών στις παραλίες των Βάσεων τα τελευταία χρόνια, γεγονός που οφείλεται στο ζωτικό έργο που κάνουμε μαζί με τη λεγεώνα των στρατιωτικών και πολιτών εθελοντών. – περιπολία στις παραλίες και αναζήτηση ιχνών για χελώνες τις πρώτες πρωινές ώρες κάθε μέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Προσέχοντας να μην αλληλεπιδράσουμε άμεσα με χελώνες ή νεοσσούς, διασφαλίζουμε ότι οι τοποθεσίες φωλεοποίησης προστατεύονται τόσο από την ανθρώπινη δραστηριότητα όσο και από εισβολείς θηρευτές, κάτι που, παράλληλα με τις ευρύτερες προσπάθειες διατήρησης που γίνονται σε όλη την Κύπρο, θα διασφαλίσουν ότι αυτά τα απίστευτα ζώα θα συνεχίσουν να ευδοκιμούν».

Οι Βρετανικές Βάσεις υποστηρίζονται από τον Οργανισμό Αμυντικής Υποδομής (DIO), ο οποίος παρέχει Χρηματοδότηση Διαχείρισης για τη διεξαγωγή εργασιών διατήρησης για τη διαφύλαξη των παραλιών φωλεοποίησης  Το περιβαλλοντικό προσωπικό του DIO που εδρεύει στην Κύπρο διασφαλίζει επίσης ότι δεν διακυβεύεται η κατάσταση διατήρησης των χελωνών και των βιοτόπων τους, διαχειρίζοντας και σχεδιάζοντας προσεκτικά στρατιωτικές δραστηριότητες και έργα.

Turtle numbers at beaches around military sites in Cyprus have hit record highs after conservation efforts by the @DefenceHQ and civilian volunteers.

172 Green and Loggerhead turtle nests were found in 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα