Χειροπέδες σε 4 μαθητές για τις επιθέσεις σε Τ/κ

Χειροπέδες σε τέσσερεις μαθητές για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη Λευκωσία κατά τη διάρκεια πορείας καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους πέρασε η Αστυνομία.

Πρόκειται για δύο 18χρονους, ένα 17χρονο και ένα 16χρονο, όλοι μαθητές του ίδιου σχολείου. Οι 18χρονοι είναι δίδυμα αδέλφια.

Προηγουμένως ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου άναψε πράσινο φως για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τους. Οι τέσσερις μαθητές διακρίνονται μέσω του οπτικού υλικού που εξασφάλισαν οι αρχές, να εμπλέκονται στο περιστατικό.

Στο

πλαίσιο των ερευνών του ΤΑΕ Αρχηγείου και αξιολογώντας στοιχεία και μαρτυρίες, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των προσώπων αυτών, σε σχέση με τα ακόλουθα αδικήματα: Επιθέσεις που προκαλούν πραγματική σωματική βλάβη, κακόβουλη ζημιά, διασάλευση της ειρήνης σε δημόσιο χώρο, ανησυχία, υποκίνηση βίας και μίσους λόγω γενετήσιου προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, αδικήματα σε σχέση με τον περί καταπολέμησης ορισμένων μορφών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας και συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος.

Στο μεταξύ, το απόγευμα μετά από συνάντηση με την ηγεσία της ΠΣΕΜ ο υπουργός παιδείας καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον Τ/κ εκφράζοντας βεβαιότητα ότι μέσα από το διάλογο ο οποίος θα διεξαχθεί στην Επιτροπή Διαμόρφωσης των Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων, θα βρεθούν οι τρόποι ώστε οι εκδηλώσεις καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους να οργανώνονται με ένα τρόπο ελεγχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα