Χ.Χρίστου: Ποιο είναι το σενάριο του Β΄Γύρου

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου.

Κληθείς αρχικά να σχολιάσει τα ευρήματα του ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ αναφορικά με την μουσουλμανοποίηση των κατεχομένων ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ανέφερε ότι προωθείται ούτε λίγο ούτε πολύ η πλήρης εξισλαμοποίηση της Κύπρου.

Θα

πρέπει τόνισε στη συνέχεια να εξευρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.
Αναφορικά με την άποψη υπέρ ενός ενιαίου κράτους ο κ.Χρίστου σημείωσε ότι διχοτόμηση, είναι η Ομοσπονδία. Η διχοτόμηση συμπλήρωσε θα επέλθει σύντομα με τη ΔΔΟ.

«Το εθνικό κράτος διασφαλίζει ότι ουδέποτε θα επέλθει διχοτόμηση»

«Αναγνωρίζουμε τα πολιτικά και αστικά δικαιώματα της μειοψηφίας. Έχουν όμως και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Το 18% δεν μπορεί να εκλέγει δικό του Πρόεδρο.

Παρουσιάζουν την ΔΔΟ προς τον λαό ότι είναι η μοναδική λύση που μπορεί να εφαρμοστεί», τόνισε.

«Καμιά ομοσπονδία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Κύπρο. Θέλουμε να εφαρμόσουμε μια ομοσπονδία που να βασίζεται ουσιαστικά σε θρησκευτικό διαχωρισμό του λαού, κάτι που έγινε στη Ν.Αφρική», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις και τα σενάρια του Β΄Γύρου, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ είπε αρχικά ότι «η καλύτερη δημοσκόπηση για εμάς θα είναι στις 28 Ιανουαρίου. Στόχος είναι να ξεπεραστούν τα ποσοστά των βουλευτικών και να είμαστε στη δεύτερη θέση».

Κληθείς δε να απαντήσει για τις συναντήσεις που έγιναν για σκοπούς βολιδοσκοπήσεων με άλλα κόμματα, τις οποίες όμως δεν παραδέχονται τα υπόλοιπα επιτελεία, ο κ.Χρίστου είπε «Θα περιμένουμε να δούμε τους εναπομείναντες, θα δώσουμε ένα ερωτηματολόγιο στους δυο και ανάλογα με τοποθετήσεις και απαντήσεις θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από το ΕΛΑΜ. Είναι πολύ νωρίς τώρα».

«Έγιναν προσπάθειες βολιδοσκόπησης ΕΛΑΜ αρκετούς μήνες πριν την εξαγγελία. Αν το πετυχαίναν σκοπός ήταν να αντλήσουν ψηφοφόρους του ΕΛΑΜ.

Εγώ δεν λέω ψέματα, έγιναν συναντήσεις, δυστυχώς γι’ αυτούς. Μπορώ να το αποδείξω και καλύτερα να προσέχουν», σημείωσε.

Δείτε το βίντεο, όπου ο κ.Χρίστου μίλησε αναλυτικά και για θέματα οικονομίας αλλά και λοιπής επικαιρότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα