Χ.Χρίστου: Αρχές Οκτωβρίου η ανακοίνωση του υποψηφίου μας

Τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφασίσει το ΕΛΑΜ για το όνομα του υποψηφίου του, ενόψει των Προεδρικών Εκλογών. Αρχές Οκτωβρίου η επίσημη ανακοίνωση.

"Θα συμμετέχουμε με δικό μας υποψήφιο στις Προεδρικές Εκλογές, γιατί κανένας από τους υφιστάμενους υποψηφίους δεν εκφράζει τις θέσεις του ΕΛΑΜ", ανέφερε στο Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.

Στη λίστα του ΕΛΑΜ για τις Προεδρικές υπάρχει ένας κομματικός, ένα ακαδημαϊκός και ακόμα ένα πρόσωπο για το οποίο δεν θέλησε να δώσει οποιαδήποτε εικόνα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ.

Εμείς σίγουρα δεν θα επιδιώξουμε καμιά συνεργασία με κανένα κόμμα, για το δεύτερο γύρο των εκλογών, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, για να συνεχίσει λέγοντας "αν θα επιδιώξουν αυτοί κάποια συνεργασία, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε".

"Δε θέλουμε να ταυτιστούμε με το κατεστημένο, όλα τα κόμματα εκπροσωπούν ένα παλαιοκομματικό σύστημα, εμείς εκπροσωπούμε τη λαϊκή τάξη, τον απλό λαό", τόνισε με νόημα ο κ. Χρίστου.

Σε σχέση με τον Προϋπολογισμό για το 2018 ανέφερε ότι "θα περιμένουμε να δούμε και να εξετάσουμε όλο τον προϋπολογισμό και τα Υπουργεία που αφορά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε σχέση με τις εγκρίσεις που δίνει η Βουλή σε κονδύλια, χωρίς κανένα έλεγχο".

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ΤΕΠΑΚ, για να επισημάνει ότι στη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2017, το ΕΛΑΜ, έβαλε πρόταση να δεσμευτούν τα συγκεκριμένα κονδύλια για να υπάρχει έλεγχος από τη Βουλή. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν την πρόταση. Η Βουλή θα μπορούσε να είχε αποκαλύψει νωρίτερα το σκάνδαλο, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ.

Για το Κυπριακό, ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στην παρουσία του ΠτΔ στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι "είναι μια ευκαιρία από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών να καταδικάσει τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας, την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ, τη συμπεριφορά της στο Crans-Montana και τις παράλογες αξιώσεις, έτσι ώστε να λειτουργήσει υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού μας".

Σε ερώτημα κατά πόσο Ε/κ και Τ/κ μπορούν να συμβιώσουν ο κ. Χρίστου είπε ότι "οι Ε/κ μπορούν να συμβιώσουν με οποιοδήποτε που να τους σέβεται και να έχει τα δικαιώματα που του αναλογούν. Κανένας δεν μπορεί να ανεχτεί την αδικία και τα υπερπρονόμια μιας μειοψηφίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα