Χατζηπαναγής: Οι διαφορές εμβολίου σε παιδιά–Γιατί να μην ανησυχούν οι γονείς

Καταλαβαίνω τις ανησυχίες των γονιών για τον εμβολιασμό των παιδιών, γι΄ αυτό είμαστε στη διάθεσή τους να λύσουμε οποιεσδήποτε απορίες, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Δρ. Αδάμος Χατζηπαναγής

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει γονιός ο οποίος θα ενημερωθεί σωστά και στο τέλος της μέρας δεν θα πάρει τη σωστή απόφαση», τόνισε. 

Όπως είπε, η απόφαση για να εμβολιαστούν τα παιδιά 5-11 ετών, στηρίζεται στο ότι ο εμβολιασμός προστατεύει τα παιδιά από τη νόσηση η οποία μπορεί να είναι ηπιότερη στα

παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες, αλλά δυστυχώς υπάρχουν παιδιά που εμφανίζουν long COVID.  

Τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα θανάτου παιδιών από τη νόσο είναι πολύ μικρή, είναι υπαρκτή. 

Σημείωσε πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν έχουν αναφερθεί μη αναστρέψιμες επιπλοκές και αυτές που αναφέρθηκαν είναι πολύ λίγες, ενώ η σπάνια παρενέργεια της μυοκαρδίτιδας είναι πλήρως αναστρέψιμη και πολύ ήπια. 

Πρόσθεσε ότι το εμβόλιο αντιμετωπίζεται και ως φάρμακο και δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στα παιδιά, είναι χωρίς κλινικές μελέτες, εντούτοις δεν διαμαρτύρεται κανείς. 

Τα εμβόλιο σε αυτές τις ηλικίες, είπε, έχουν το 1/3 της κανονικής δόσης, ενώ διαφέρουν και στο έκδοχο που χρησιμοποιείται για σταθεροποίηση του εμβολίου με αποτέλεσμα να τους δίνουν τη δυνατότητα να φυλάγονται σε συγκεκριμένα ψυγεία για μεγάλο χρονικό διάστημα και κάνει πολύ πιο εύκολη τη χρήση των εμβολίων. 

Την ίδια ώρα τόνισε πως δεν χρειάζεται η χορήγηση αντιπυρετικών, πριν από τη χορήγηση του εμβολίου. 

Καθησυχάζοντας ξανά τις όποιες ανησυχίες, ανέφερε πως «δεν είναι ένα εμβόλιο που βγήκε στην αγορά τόσο εύκολα όσο πιστεύουν. Έχει περάσει από πολύ δύσκολες διαδικασίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχει ήδη δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους». 

Διαβάστε επίσης 

Δρ. Ηλία: «Αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις γονιών-Βαδίζουν σε λάθος μονοπάτια»

Keywords
Τυχαία Θέματα