Χατζηπαναγιώτου: Kάτι δεν πάει καλά με εκπομπές, δεν λειτουργούν σωστά (vid)

Στο κρατικό κανάλι και στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» μίλησε ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Αρχής Ηλεκτρισμού που λειτουργεί στην περιοχή του Βασιλικού και συγκεκριμένα την ένταση του καπνού που εκπέμπεται ιδιαίτερα την περίοδο που γίνεται εξατμισμός του Boiler, όπου εκεί βάσει της πρόνοιας δεν μετρούνται οι ρύποι και ανησυχούν οι κάτοικοι γιατί αν υπολογιστούν οι εβδομαδιαίες ώρες που γίνεται αυτή η διαδικασία, ξεπερνούν

τις είκοσι.

Ο κ. Χατζηπαναγιώτου ανέφερε ότι είναι πολύ σωστή η απορία των κατοίκων της περιοχής, και έχει διαπιστώσει ότι εδώ και κάποιους μήνες κάτι δεν πάει καλά με τις εκπομπές των τριών μονάδων στο Βασιλικό.

«Έχουμε ζητήσει να μας δώσουν καινούργιες αναλύσεις διότι γίνονται από συνεργία που γίνονται από το εξωτερικό εκ μέρους τους και διερευνούμε το θέμα. Φαίνεται ότι γίνεται μία διαδικασία αλλαγής των φίλτρων για μείωση των εκπομπών κατά την οποία δεν έχει καταλήξει σε σωστά αποτελέσματα και αντί αυτού έχουμε αυξημένες εκπομπές σε όλες τις μονάδες. Νομίζω αυτό είναι παραδεκτό και από την ΑΗΚ κα προσπαθούμε να μάθουμε τι φταίει. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε οι εκπομπές», σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο καταγράφονται οι ρύποι την ώρα που γίνεται ο εξατμισμός, ανέφερε ότι την αρμοδιότητα των αερίων την παρέλαβαν πολύ πρόσφατα από το τμήμα επιθεώρηση εργασίας

«Μας ανησυχεί η διάρκεια, η ένταση και συνέχιση των εκπομπών που απ’ ότι φαίνεται να είναι εκτός των ορίων. Μπορώ να βεβαιώσω και σαν επιστήμονας και σαν τεχνικός ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν είναι αυτό που θα έπρεπε αλλά ούτε αυτό που έβγαζε πέρσι. Δεν πρόκειται για άσπρο καπνό όπως έκαναν λόγο στην ΑΗΚ, το ξεκαθαρίζω», τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χατζηπαναγιώτου, Kάτι,chatzipanagiotou, Kati