Χατζημανώλη: Δεν έχει επηρεαστεί η ναυτιλία από τις κυρώσεις σε επιχειρηματίες

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη η οποία σχολίασε μεταξύ άλλων τις κυρώσεις σε Κύπριους επιχειρηματίες, τον στόχο για προσέλκυση νέων ναυτιλιακών αλλά και τα εισιτήρια για την ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Αρχικά ανέφερε ότι από τις κυρώσεις δεν έχει επηρεαστεί η ναυτιλία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

«Το νηολόγιο της Κύπρου αποτελεί ένα εθνικό θησαυρό. Η Κύπρος

είναι από τα λίγα ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως που συνδυάζει ένα διεθνές νηολόγιο εγνωσμένου κύρους και ποιότητας».

Σημείωσε ότι, έχουν κάνει ένα στρατηγικό σχεδιασμό από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν με στόχο την διατήρηση του νηολογίου αλλά και πως θα μπορέσουν να τον αυξήσουν.

Κληθείσα να απαντήσει τι συμφέροντα προσελκύει η Κύπρος στη ναυτιλία και ποιες χώρες την εμπιστεύονται, είπε ότι η Κύπρος έχει καταφέρει μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια να είναι ελκυστικός προορισμός δηλαδή να είσαι ανταγωνιστικός και αυτό λόγω της καλής ποιότητας υπηρεσιών που προσεφέρει το κράτος και είναι πάνω σε αυτό που στοχεύει το Υφυπουργείο για να ενισχυθεί με τις δράσεις που θα ανακοινωθούν.

«Στόχος είναι η προώθηση της Κύπρου και αυτό θα πετύχει όταν έχεις σταθερές και ελκυστικέ υπηρεσία όπως η ολοκλήρωση του  ψηφιακού σχεδιασμού ο οποίος στόχο έχει να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2024», σημείωσε.

Όσο αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα, ανέφερε ότι ο κόσμος το αγκάλιασε από πέρσι και το Υφυπουργείο δίνει μεγάλη σημασία από την έναρξη της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης στην εξυπηρέτηση των αναγκών των επιβατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα