Χατζηγιάννης: Η πρόταση νόμου ΔΗΣΥ θα συζητηθεί στην ώρα της

Από την προηγούμενη Παρασκευή έχει εγγραφεί η πρόταση νόμου που αφορά, ουσιαστικά, τη ρύθμιση της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας ως προς τους εορτασμούς εκείνους που χρίζουν σύντομης αναφοράς στα σχολεία, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης,

απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Η πρόταση νόμου αυτή, έχει κατατεθεί. Μελετάται και θα πάρει τον δρόμο της προς συζήτηση την κατάλληλη ώρα, με βάση το πρόγραμμα και της Επιτροπής», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ότι κατηγορείται πως δεν ενημέρωσε το κόμμα του για την πρόταση του ΕΛΑΜ και ότι βρέθηκε εξ απροόπτου στη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι δεν χρειάζεται να επανερχόμαστε σε πολυσυζητημένα θέματα.

«Η παρείσφρηση αυτής της τροπολογίας, έχει γίνει με τρόπο που βασίζεται στα δικαιώματα κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή να επιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να θέσει την τροπολογία του ενώπιον της Ολομέλειας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι οι τροπολογίες της Παρασκευής «έχουν καταντήσει να είναι εργαλείο, βάσει του οποίου προσπαθούν κάποιοι, με διάφορους τρόπους, την τελευταία στιγμή, με τροπολογίες - συνθήματα να επηρεάζουν την ψυχολογία, επικοινωνιακά, της κυπριακής κοινής γνώμης».

«Θεωρώ ότι οποιεσδήποτε τροπολογίες έρχονται, λόγω του μεγάλου αριθμού κομμάτων και επειδή αυτές οι τροπολογίες δεν συζητούνται σε βάθος στις επιτροπές, είναι και επικίνδυνες αν όχι και καταστροφικές, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγονται και δεν πρέπει να ψηφίζονται ως θέση αρχής. Αυτές οι τροπολογίες, θα μπορούν -αν και εφόσον θεωρούν ότι έχουν βάση- να επανέρχονται με πρόταση νόμου, για να τους γίνεται η σωστή νομική και άλλη ουσιαστική επεξεργασία», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα