Χασίπογλου: Oι Βαρωσιώτες πρέπει να πουν ευχαριστώ σε Τατάρ-Ερντογάν

«Δεν τίθεται από δω και πέρα θέμα επιστροφής των Βαρωσίων στα ΗΕ ή στους Ε/κ», δήλωσε ο «βουλευτής» Αμμοχώστου του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου, λέγοντας ότι οι Ε/κ Βαρωσιώτες αντί για εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 19 Ιουλίου, πρέπει στις 20 του μήνα να ευχαριστήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο και τον «πρόεδρο» του ψευδοκράτους – όπως αποκάλεσε τον κατοχικό ηγέτη.

«Επειδή ο Τατάρ και το ΚΕΕ δεν επιτρέπουν σε αυτήν την περιοχή να παραμείνει κλειστή, και υπάρχει ένας Τούρκος

Πρόεδρος που υποστηρίζει αυτήν την απόφαση. Εάν ψάχνουν έναν θεσμό για να διαμαρτυρηθούν αυτόν πρέπει να τον αναζητήσουν στη δική τους διοίκηση», ανέφερε ο κ. Χασίπογλου που είναι και μέλος της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας αλλά και της ομάδας που ασχολείται με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και «την πρωτοβουλία για το άνοιγμα».

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Χασίπογλου σε γραπτή δήλωσή του με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου Αμμοχώστου, Σίμου Ιωάννου, (στο ΚΥΠΕ) εξέφρασε έκπληξη.

Το Βαρώσι, πρόσθεσε, που είναι ένα σύμβολο των συνεχιζόμενων για χρόνια διαπραγματεύσεων για την ομοσπονδία και του υφιστάμενου στάτους «θα συνενώσει να ανοίγει προς όφελος ολοκλήρου του νησιού.

Η τ/κ πλευρά, συνέχισε, κράτησε αυτή την περιοχή περίκλειστη για χρόνια ως μέρος μιας συνολικής λύσης. «Με άλλα λόγια, επρόκειτο να παραδώσουμε αυτήν την περιοχή στην ε/κ πλευρά στις διαπραγματεύσεις για μια ομοσπονδία, με την ελπίδα ότι μια μέρα η ε/κ πλευρά θα μοιραζόταν μαζί μας τη διοίκηση και τον πλούτο. Αυτή ήταν η επίσημη θέση», ανέφερε.

Πλέον, είπε ο κ Χασίπογλου, η θέση τους αυτή άλλαξε, υπάρχει μια νέα διάσταση στο Κυπριακό, η περιοχή αυτή θα παραμείνει στην κυριαρχία του ψευδοκράτους για πάντα, «είναι έδαφος της πατρίδας».

Στον Δήμαρχο Αμμοχώστου, τον οποίο ο ίδιος αποκαλεί ‘ούτω καλούμενο’, ο Ογουζχάν Χασίπογλου είπε ότι έχει μια συμβουλή."Γι` αυτή την περιοχή που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί και την ονειρευόταν, να μας κάνει μια επίσκεψη στις 20 Ιουλίου για να μας ευχαριστήσει. Προσφέρουμε την ευκαιρία στους κατοίκους της πριν το 1974 που για 47 χρόνια δεν μπορούσαν να την δουν, ούτε να την ονειρευτούν, να την δουν και να αναζητήσουν τα δικαιώματά τους. Πλέον ας αντιμετωπίσουν τις πραγματικότητες και ας συνειδητοποιήσουν τα παιχνίδια που τους παίζει η δική τους εξουσία εδώ και χρόνια».

Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια το Βαρώσι να αποτελεί μέρος μιας συνολικής λύσης, ανέφερε ο κ. Χασίπογλου, υποστηρίζοντας ότι αντί για λεγόμενους – όπως τους αποκάλεσε – Δήμαρχους Κερύνειας, Μόρφου και Βρωσίου «καλούμε τους νότιους γείτονές μας να βγουν από τον κόσμο της φαντασίας και να αντιμετωπίσουν τις πραγματικότητες του νησιού. Η αρχή που πρέπει να διαμαρτυρηθούν είναι η δική τους εξουσία που εδώ και χρόνια λέει όχι σε όλα τα σχέδια λύσης». 

Διαβάστε επίσης 

Πρέσβειρα Γαλλίας: Πρέπει να αποφευχθεί ένα αδιέξοδο στο Κυπριακό

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα