Χάσικος:Διοικητική έρευνα για τους φακέλους της ΟΕΑΔΑ Κόσιης

Διοικητική έρευνα για το θέμα της πιθανής απώλειας των οικονομικών φακέλων δύο εκ των τεσσάρων προσφορών που υποβλήθηκαν το 2005 για τη δημιουργία Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) στην Κόσιη, διέταξε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Με αφορμή πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για το συγκεκριμένο

θέμα, το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωση του διευκρινίζει ότι «η Αστυνομία και η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησαν από το ΥΠΕΣ όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με τις διαδικασίες δημιουργίας της εν λόγω Μονάδας. Το ΥΠΕΣ ανταποκρίθηκε αμέσως και διαβίβασε τα ζητηθέντα έγγραφα”.

“Σε ό,τι αφορά τους οικονομικούς φακέλους δύο εκ των τεσσάρων προσφορών, η έρευνα για εντοπισμό τους συνεχιζόταν μέχρι αυτή τη στιγμή”, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι “είναι το Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών που ενημέρωσε την Αστυνομία για τον μη εντοπισμό αυτών των φακέλων, οι οποίοι χρονολογούνται από δεκαετίας”.

Το Υπουργείο διευκρινίζει περαιτέρω ότι με βάση την κείμενη Νομοθεσία ‘τα αντίγραφα των προσφορών φυλάσσονται με ευθύνη του οικείου Συμβουλίου Προσφορών. “Ασχέτως του τι μπορεί να υποθέτει ο καθένας, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και επειδή υπάρχει σε εξέλιξη ποινική έρευνα για τη Μονάδα ΟΕΔΑ Κόσιης, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος διέταξε τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας για το θέμα της πιθανής απώλειας των δύο προαναφερθέντων φακέλων”, όπως αναφέρει.

“Αναμένουμε από την Αστυνομία ότι, από την πλευρά της, θα προβεί στη δική της διερεύνηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα