Χάσικος: Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για λύση ΔΔΟ

Η Κύπρος του σήμερα, δυστυχώς, δεν είναι αυτή που οραματίστηκαν και για την οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, τα παλικάρια της ΕΟΚΑ και οι άλλοι ήρωες μας, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του οικήματος του Σωματείου “Ευαγόρας Παλληκαρίδης Αγίων Τριμιθιάς”, σημειώνοντας ότι ο λαός μας εξακολουθεί, για 41 τόσα χρόνια, να βιώνει τη στρατιωτική κατοχή της Τουρκίας και τις παρενέργειες

της.

“Αυτή η κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Τα εθνικά μας ζητήματα απαιτούν συλλογική διαχείριση και εθνική συνεννόηση. Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, μέσα στα πλαίσια του συμφωνημένου και αποδεκτού από τη διεθνή κοινότητα πλαισίου για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, συνεχίζονται με αμείωτο και εντατικό ρυθμό,” πρόσθεσε.

Επιδίωξή μας είναι, μέσα από μια συμφωνημένη και αμοιβαία αποδεκτή λύση, να διασφαλίσουμε την επιβίωση και την ιστορική συνέχεια του λαού μας στη γη των πατέρων του, τόνισε, επισημαίνοντας ότι η ανάδειξη του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας αποτελεί μια θετική εξέλιξη, δεδομένων των διαχρονικών του θέσεων στο Κυπριακό.

Βεβαίως, υπέδειξε, “δεν αγνοούμε ούτε παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Τουρκία, που είναι η κατοχική δύναμη. Θέλουμε μια ειρηνική και ευημερούσα πατρίδα για όλους τους νόμιμους κατοίκους της, ασχέτως εθνοτικής προέλευσης, που να αξιοποιεί την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και να εξασφαλίζει την οικονομική και κοινωνική πρόοδο επ’ ωφελεία του συνόλου του λαού.”

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχουμε ως στηρίγματα τις περί Κύπρου αποφάσεις του ΟΗΕ, τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, τις θυσίες του λαού μας, την Ιστορία και την παράδοσή μας, συμπλήρωσε.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Χάσικος εξέφρασε την εκτίμηση του για την τιμητική πρόσκληση που του έχουν απευθύνει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης Αγίων Τριμιθιάς» Ανδρέας Καουρής και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να τελέσει τα εγκαίνια του οικήματος του Σωματείου.

Υπενθύμισε ότι η κατάθεση του θεμέλιου λίθου έγινε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και ότι το Σωματείο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» ιδρύθηκε το 1997 και προήλθε από τη συνένωση δύο ιστορικών Σωματείων, του Δικεφάλου και του Ατρομήτου: «Εν τη ενώσει η ισχύς».

Ανέφερε ακόμα ότι το Σωματείο διαθέτει, μεταξύ άλλων, αθλητικές ομάδες ποδοσφαίρου και συντηρεί στις τάξεις του ποδοσφαιρικές ακαδημίες 6 – 13 ετών (40 παιδιά περίπου) και 14 – 17 ετών (30 παιδιά). Συμμετέχει, επίσης, ενεργά, σε όλες σχεδόν τις κοινωνικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα σε δραστηριότητες που απευθύνονται στη νεολαία μας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα