Χάσικος: «Τα Μέσα Ενημέρωσης δεν είναι υπεράνω κριτικής»

«Τα Μέσα Ενημέρωσης δεν είναι υπεράνω κριτικής», δήλωσε ο Σωκράτης Χάσικος κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές του αναφορές περί διαπλοκής των ΜΜΕ.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για τον ίδιο από τη στιγμή που είναι Υπουργός Εσωτερικών, αλλά συνδέεται με Μέσα Ενημέρωσης, ο Σωκράτης Χάσικος απάντησε αρνητικά.

Ακολουθούν τα ερωτήματα των δημοσιογράφων προς τον Υπουργό Εσωτερικών και οι απαντήσεις του Σωκράτη Χάσικου

Κύριε Υπουργέ, χθες, μιλήσατε για διαπλοκή των Μέσων Ενημέρωσης
και κάνατε ειδική αναφορά στον «Φιλελεύθερο».

"Ήταν ένα παράπονο που είχα από τον «Φιλελεύθερο» σε σχέση με τον τρόπο που παρουσίασε το θέμα".

Φαίνεται περίεργο ένας άνθρωπος, του οποίου η οικογένεια συνδέεται με Μέσα Ενημέρωσης, να κατηγορεί άλλα Μέσα Ενημέρωσης.

"Τι είναι τα Μέσα Ενημέρωσης; Μια ζωή δούλευα στα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι υπεράνω κριτικής; Και δεν μιλώ για τον Φιλελεύθερο, μιλώ για όλα τα Μέσα. Και με την ευκαιρία τούτη να πούμε ότι δεν είναι άσχετα τα Μέσα από αυτή την κρίση που βρήκε την Κύπρο. Όταν όλοι χειροκροτούσαμε τις τράπεζες ως Μέσα Ενημέρωσης –γιατί δούλευα κι εγώ στα Μέσα Ενημέρωσης τότε- γιατί όλοι αυτοί έβαζαν διαφημίσεις κτλ κανένας από εμάς των Μέσων τότε δεν είχε τη δύναμη ή τα κότσια να κάνει κριτική. «Πού πάτε με τον τρόπο που διαχειρίζεστε το χρήμα σαν τράπεζες;». Δεν είχαμε ευθύνη –και βάζω και τον εαυτό μου μέσα- σαν Μέσα; Βεβαίως και είχαμε".

Αυτή η λογική είτε είμαι Γενικός Ελεγκτής είτε είμαι Γενικός Εισαγγελέας είτε είμαι δημοσιογράφος να κάθομαι πίσω από ένα τραπέζι, πίσω από ένα γραφείο και να κάνω κριτική επί παντός επιστητού χωρίς να έχω κόστος, αλλού αυτά.

Είστε άτομο που συνδέεται με τα Μέσα Ενημέρωσης και είστε και Υπουργός Εσωτερικών. Εδώ υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων;

"Εάν θεωρείτε ότι θα με βάλετε να τσακωθώ με τα Μέσα Ενημέρωσης... Εγώ ήμουν στα Μέσα πολύ πριν να πας εσύ. Ξέρω τι σημαίνει Μέσα Ενημέρωσης. Ήταν η δουλειά μου, άσχετο αν δεν την κάνω τώρα γιατί είμαι Υπουργός Εσωτερικών. Ξέρω τι σημαίνει Μέσα. Βλέπεις το ίδιο θέμα και το ένα Μέσο το παρουσιάζει με αυτό τον τρόπο, το άλλο Μέσο με άλλο τρόπο. Έχει υποχρέωση ο Υπουργός Εσωτερικών να παρέμβει στα Μέσα και να τους πει ξέρετε στρατιωτάκια έτσι θα γράφετε ή ακόμα και στο ΡΙΚ ότι έτσι θα δημοσιεύετε μια είδηση κτλ. Είμαστε Δημοκρατία, ελεύθερη χώρα και ο καθένας λειτουργεί όπως θέλει".

Κύριε Υπουργέ, μού υποδείξατε ότι είστε παραπάνω χρόνια από μένα στα Μέσα Ενημέρωσης, όμως, δεν απαντήσατε στο ερώτημα που σας έθεσα. Θεωρείτε ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων σε ότι αφορά στην υπόθεσή σας με το να είστε Υπουργός Εσωτερικών και να συνδέεστε με Μέσα Ενημέρωσης;

"Τούτο λέγεις το εσύ. Δεν υπάρχει τίποτα".

Επειδή το θέμα θα επανέλθει στην επικαιρότητα μετά τις δηλώσεις σας.

"Αν το φέρετε, θα έρθει. Απλά τότε θα μιλάτε σε ώτα μη ακουόντων".

Η χθεσινή δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ

«Σήμερα, ο Φιλελεύθερος, για δικούς του λόγους (ιδιωτικά συμφέροντα) -με έναν τρόπο εργολαβικό- θεωρεί ότι πρέπει να πλήξει τον Υπουργό. Ξέρουμε τη διαπλοκή των ΜΜΕ. Στην Κύπρο ζούμε. Ο Φιλελεύθερος κάνει γαργάρα ό,τι είναι υπέρ του Υπουργού, αλλά όταν λέει κάτι ο Γενικός Ελεγκτής το προβάλλει σαν κύριο θέμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα