Χάσικος για Ελεγκτή: Δεν είμαι ο μόνος που έχω παράπονο

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά την δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίες δίνει σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Σωκράτης Χάσικος, αναφέρθηκε εκ νέου στα όσα προανέφερε για τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο του, δηλαδή αυτά των πολεοδομικών ζωνών και της ανταλλαγής τουρκοκυπριακών περιουσιών, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος δεν βρίσκει κάτι το επιλήψιμο. Έθιξε μάλιστα εκ νέου το θέμα με τη Γενική Λογίστρια, και την κατ’ ισχυρισμό υπόθεση σύγκρουσης συμφερόντων που εμπλέκει τον σύζυγο της στην περίπτωση του σφαγείου Κοφίνου.

Ο Υπουργός

Εσωτερικών θέτει θέμα τάξης για τον Γενικό Ελεγκτή και τη Γενική Λογίστρια τονίζοντας ότι ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του και να διερευνά τα θέματα εις βάθος ώστε να μην διαπομπεύει κατά την άποψη του κόσμο.

O Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός στην υπόθεση των φοιτητών από το Μπαγκλαντές, όπου κατά την άποψη του ο κ. Μιχαηλίδης περίπου κατηγόρησε το Υπουργείο Εσωτερικών «ότι φέρνουμε στην Κύπρο μέχρι τρομοκράτες». Στο τέλος, πρόσθεσε, υπάρχει πόρισμα της Αστυνομίας ότι `ουδέν μεμπτό` για το Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν άκουσα ακόμα το «απολογούμαι», είπε.

Σε κάποιο σημείο ανέφερε ότι δεν είναι μόνο ο ίδιος που έχει πρόβλημα με τον Γενικό Ελεγκτή αλλά και άλλοι Υπουργοί. Ωστόσο είπε ο ίδιος είναι ο μόνος που αντιδρά.

Τέλος έθεσε το θέμα των διορισμών ανεξάρτητων αξιωματούχων λέγοντας ότι ενδεχομένως θα πρέπει επανεξεταστεί ώστε να μην μπορούν να βρίσκονται στη θέση τους ως τα 68.

Keywords
Τυχαία Θέματα