Χαρτογράφηση του Covid-19 στην Κύπρο μέσω της πλατφόρμας WebGIS

Έτοιμη σε δοκιμαστική βάση η πλατφόρμα WebGIS για την Κύπρο για την χαρτογράφηση του Covid-19 μέσω τεχνικών γεωπληροφορικής.

Tο Κέντρο Αριστείας ‘ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ’ και το έργο ‘EXCELSIOR’ H2020 Teaming (https://excelsior2020.eu/) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής (ΠΟΜΗΓΕ) της Σχολής Μηχανικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ανακοινώνει ότι έχει ήδη θέσει σε λειτουργία

από την 4/4/2020 σε δοκιμαστική φάση εξειδικευμένη πλατφόρμα WebGIS για την παρακολούθηση των κρουσμάτων του COVID19 στην Κύπρο. Η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αποφάσεων από την Πολιτεία καθώς και ως εργαλείο στο στάδιο της δειγματοληψίας.

Σύνδεσμος (CLICK ON ‘COVID-19 CYPRUS CASES DASHBOARD- Beta’)

https://excelsior2020.eu/covid-19-web-services/

Το Κέντρο Αριστείας ‘ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ’ έχει ήδη θέσει σε λειτουργία πλατφόρμα WebGIS για την παρακολούθηση της εξέλιξης των παγκόσμιων κρουσμάτων καθώς επίσης και εφαρμογή για τη χαρτογράφηση της προέλευσης του COVID-19.

Σημειώνεται ότι εφόσον του παραχωρηθούν δεδομένα από τις αρμόδιες αρχές, το Κέντρο Αριστείας ‘ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ’ δύναται να υλοποιήσει τα εξής:

Χαρτογράφηση της πορείας εξάπλωσης καθώς και την καταγραφή περιοχών υψηλής επικινδυνότητας σε εθνικό επίπεδο,Εκτίμηση της γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων και επαφών,Απεικόνιση της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων/ επαφών,Δημιουργία θεματικών χαρτών ή γεωπύλης για την απεικόνιση της διασποράς των κρουσμάτων,Κατάταξη περιοχών με βάση την επικινδυνότητα τους (π.χ. ανά επαρχία ή δήμο ή κοινότητα ή περιοχή).

Το Κέντρο Αριστείας ‘ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ’ βρίσκεται πανέτοιμο στη διάθεση της Πολιτείας για περεταίρω συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες και τις αρμόδιες αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα