Χάρης: Συνεχείς οι αλλαγές στο σχέδιο πολιτογραφήσεων (vid)

Νέες αλλαγές στο σχέδιο πολιτογράφησης ξένων επενδυτών στην Κύπρο προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι το εν λόγω πρόγραμμα βρίσκεται υπό συνεχή αξιολόγηση και αναθεώρηση, καθώς οι συνθήκες της αγοράς και οι ανάγκες της οικονομίας αλλάζουν συνεχώς.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ ο κος

Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι αλλαγές θα αφορούν τόσο τα οικονομικά κριτήρια, ώστε να εξυπηρετούνται οι μεταβαλλόμενες ανάγκες της κυπριακής οικονομίας, όσο και την ανάγκη για αξιόπιστους και αυστηρούς ελέγχους ώστε να μην υπάρχει καμία ανησυχία.

Στην παρατήρηση ότι η εικόνα που έχει στο εξωτερικό και δη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι η καλύτερη δυνατή σε σχέση με το ζήτημα, ο Υπουργός Οικονομικών διαφώνησε.

«Εδώ στο εσωτερικό δημιουργούμε εικόνες και αντιλήψεις που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα. Είχαμε δυο Ευρωπαίους Επίτροπους την περασμένη εβδομάδα. Και οι δύο αναφέρθηκαν στην Κύπρο με τα καλύτερα σχόλια. Δεν μπορούμε να απομονώνουμε ένα ζήτημα. Πρέπει να το εντάσσουμε σε μια συνολική εικόνα η οποία είναι εξαιρετική με την Κύπρο να είναι ένα αξιόπιστο κράτος-μέλος, ένας αξιόπιστος εταίρος που αντιμετώπισε με θυσίες των συμπολιτών μας τις θυσίες των περασμένων ετών. Έχουμε ξεκάθαρο προσανατολισμό, είμαστε σε πλήρη συμμόρφωση με όλες μας τις υποχρεώσεις μας, είτε είναι δημοσιονομικές, είτε πρόκειται για την δύσκολη προσπάθεια ώστε το τραπεζικό μας σύστημα να λειτουργεί με επάρκεια στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τραπεζικής. Η Κύπρος υπόκειται σε ελέγχους, όπως και κάθε κράτος-μέλος, και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που να είναι σε τέτοια έκταση και να μας θέτει σε κατάσταση προβληματική», είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today.

Keywords
Τυχαία Θέματα