Χάρης: Οι θέσεις μας έγιναν κατανοητές στο Eurogroup

Oι θέσεις μας έγιναν κατανοητές στο Eurogroup, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Χάρης Γεωργιάδης, λίγο μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες το προσχέδιο των συστάσεων του Eurogroup αποσύρθηκε και αποφασίστηκε η αναθεώρηση της μεθοδολογίας.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε πως οι θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης έγιναν κατανοητές και πως παρόμοιες ενστάσεις εκφράστηκαν από την πλειοψηφία

των κρατών-μελών.

Παρά την απόφαση αναθεώρησης της μεθοδολογίας, ο Υπουργός τόνισε πως "σε κάθε περίπτωση η ανάγκη και η ξεκάθαρη δέσμευση μας για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εξακολουθεί να υφίσταται".

Αύριο θα συζητηθεί το ζήτημα των μακροοικονομικών ανισορροπιών της κυπριακής οικονομίας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου και μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για την Κύπρο, ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε τη "σκυτάλη" στον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος είπε ότι υπήρξε παρέμβαση του κ.Γεωργιάδη αλλά δεν θα παρουσιάσει τις απαντήσεις καθώς πρόκειται για μια συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της έκφρασης της γνώμης όλων των Υπουργών.

Ελλάδα και θεσμοί δεν κατέληξαν σε συμφωνία

Τη συνέχιση των συνομιλιών ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα αποφάσισε στο μεταξύ το Εurogroup.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι μεγάλα και σημαντικά κομβικής σημασίας ζητήματα παραμένουν στο τραπέζι, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε μια κάποια πρόοδο. Επεσήμανε ακόμη, ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί πως οι συζητήσεις για συμφωνία θα ολοκληρωθούν πλήρως ως το επόμενο Εurogroup.

Η Συνεδρίαση διήρκησε λιγότερο από δυόμισι ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα