Χάρης: Είπα στον Αβέρωφ να μην επαναδιεκδικήσει-Μητρώα μελών σε ξένα επιτελεία

Για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΔΗΣΥ μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Χάρης Γεωργιάδης.

Αρχικά, ανέφερε ότι «για την πρώτη ήττα, του αποκλεισμού κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, δεν θέλω να επιρρίψω ευθύνη στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Δεν είναι με αυτό τον τρόπου που πρέπει να λειτουργούμε. Είχε επιλεγεί ως ο υποψήφιος της παράταξης. Τώρα εάν ο ίδιος δεν έπρεπε να διεκδικήσει, αυτή είναι μια διαφορετική συζήτηση που δεν θα ήθελα να την κάνω. Διεκδίκησε μέσα από συνέδριο, δεν υπήρχε ανθυποψήφιος, πήρε το χρίσμα, τον στηρίξαμε με

όλες μας τις δυνάμεις, δεν τα καταφέραμε. Κλείνει μια φάση. Το πρόβλημα που προέκυψε είναι ότι η διαχείριση της ήττας από το πρώτο βράδυ δεν ήταν η ενδεδειγμένη για να φτάσετε στο σημείο τώρα να μου αναφέρετε για μια δεύτερη ήττα. Δεν ήταν θέμα ήττας, ήταν ένας βαθύτερος διχασμός, εντελώς αχρείαστος, απαράδεκτος. Από τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε ομογνωμία, έπρεπε να τηρούσαμε ευλαβικά την απόφαση του πολιτικού γραφείου. Να μείνουμε μακριά και από τον ένα και από τον άλλο υποψήφιο, να ασκήσουμε την απόφαση για ψήφο κατά συνείδηση. Πρέπει να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία μας. Είναι το μόνο που μας απομένει για να μπορούμε να κτίσουμε το πολιτικό υπόβαθρο για την επόμενη ημέρα».

Συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να λέγαμε μέχρι το Σάββατο ότι θέλουμε να προωθήσουμε τις σχέσεις της Κύπρου με το ΝΑΤΟ, ότι θέλουμε να διατηρήσουμε τον δυτικό προσανατολισμό, προειδοποιούσαμε για την καταστροφική οικονομική διαχείριση της αριστεράς και μέσα σε λίγες ημέρες να κάνουμε αυτή την υπέρβαση. Πάνω σε ποιο πολιτικό υπόβαθρο βασίζεται αυτό; Καταγγέλλω τη δημόσια εμπλοκή, την παρέμβαση, τα μητρώα των μελών που πήγαιναν και έρχονταν σε ξένα επιτελεία, τα οργανωμένα τηλέφωνα. Στην πολιτική πρέπει να κρατάς ένα έντιμο ευθύ δρόμο, δεν είναι πάντοτε ο βολικός, αλλά είναι εκείνος που σε οδηγεί με ασφάλεια σε μια πορεία σταθερή».

Σε ερώτηση εάν τη δεύτερη Κυριακή ψήφισε Χριστοδουλίδη, απάντησε ότι «τήρησα ευλαβικά την απόφαση του πολιτικού γραφείου, δεν έκανα καμιά τοποθέτηση, καμιά ενέργεια. Η δική μου αφετηρία είναι ότι η θέση δεν μπορεί να ταυτιστεί ο ΔΗΣΥ στην επάνοδο του ΑΚΕΛ στην κυβέρνηση. Οπότε ζυγίζοντας την επιλογή μεταξύ δύο μη επιθυμητών επιλογών…».

Για την επιλογή του Αβέρωφ να επαναδιεκδικήσει, σημείωσε ότι «εγώ δεν θα το έκανα, ασχέτως των σοβαρών λαθών που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Ακόμα και εάν δεν γίνονταν, τα οποία δυστυχώς έγιναν και έβαλαν σε κίνδυνο διάσπασης την παράταξη, εγώ πιστεύω σε εκείνη την πολιτική πρακτική που διασφαλίζει συχνή εναλλαγή στην εξουσία ενός κόμματος, κυρίως μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. […] Δεν είμαστε στην εποχή των παλιών μεγάλων ηγετών που έμεναν σχεδόν διά βίου, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τα κόμματά μας αρχηγικά, πρέπει να εκσυγχρονιστούμε, με ένα μοντέλο συλλογικής ηγεσίας και εναλλαγή στην ηγεσία. Διεκδικώ μόνο μία θητεία Δεν με πήραν τα χρόνια αλλά έχω μια μακρά πολιτική διαδρομή. Ανέφερα στον Αβέρωφ σε κατ ιδίαν συνάντηση ότι δεν έπρεπε να επαναδιεκδικήσει. Είχε διαφορετική άποψη».   

Διαβάστε επίσης: 

Αβέρωφ σε Χριστοδουλίδη: Είσαι ο νέος τιμονιέρης-Μπορεις να στηρίζεσαι σε ΔΗΣΥ

Αβέρωφ: Δεν υιοθετώ την άποψη της Καίτης – Έγιναν λάθη (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα