Χαραλαμπίδου: Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού τζετ του ΠτΔ;

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της αντιπολίτευσης μετά από τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροπλάνο, στη Νέα Υόρκη.

Το χορό των ερωτημάτων άνοιξε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Συγκεκριμένα, η κυρία Χαραλαμπίδου, αναδημοσίευσε το tweet του sigmalive

με την είδηση ότι επέστρεψε με ασφάλεια πίσω στη Νέα Υόρκη το αεροσκάφος του ΠτΔ, γράφοντας: «Χαιρόμαστε που είναι καλά ο Πρόεδρος της ΚΔ. Αλλά ένα ερώτημα το ιδιωτικό αεροσκάφος ήταν ναυλωμένο από την Κυπριακή Δημοκρατία; αν όχι , θα πρέπει να μας πουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης! Προσωπικά ελπίζω να ήταν ναυλωμένο από την ΚΔ». Με διάφορους χρήστες του twitter να θέτουν παρόμοια ερωτήματα.

Αντίδραση υπήρξε και από το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη ο οποίος έγραψε: Μαζί με ευχές για ασφαλή και γρήγορη επιστροφή του Προέδρου. Ο τρόπος διακίνησης και η ασφάλεια του κ. Αναστασιάδη είναι ζήτημα που αφορά τους πολίτες.Δεν ξέρω &δεν υπαινίσσομαι κάτι. Να δοθεί πληροφόρηση,να υπάρξει διαφάνεια, για να ξέρουμε όλοι».

Ερωτήματα τέθηκαν κι από τον υπεύθυνο των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του ΔΗΚΟ, Μανώλη Κυριάκου:

Επίσημη τοποθέτηση από το Προεδρικό δεν υπήρξε μέχρι στιγμής παρόλο που το Sigmalive επιχείρησε να λάβει απαντήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ταξίδι στο εξωτερικό του Νίκου Αναστασιάδη προκαλεί αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, λίγους μήνες μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στο αξίωμα του Προέδρου, προκλήθηκε «σάλος», όταν ο ίδιος μετέβη στο Παρίσι με το ιδιωτικό αεροπλάνο φίλου του, γνωστού Ρώσου επιχειρηματία και βουλευτή, ο οποίος φέρεται να ήταν και πελάτης του δικηγορικού του γραφείου.

Τότε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απάντησε λέγοντας: «Τι ενοχλεί κάποιους να βλέπουν, το φεγγάρι ή το δάκτυλο; Tο φεγγάρι ήταν η σημαντική συνάντηση που είχα με το Γάλλο ομόλογό μου και η οποία έπρεπε οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί. Το δάκτυλο, η μετάβαση της προεδρικής αποστολής διά της κανονικής οδού, η οποία θα στοίχιζε στα ταμεία του κράτους 6 χιλιάδες ευρώ».

Με λεφτά Κρις Λαζαρή

To 2014 ο αποθανών Κύπριος δισεκατομμυριούχος Κρις Λαζαρή, εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι αναλαμβάνει ο ίδιος τα έξοδα. «Αποφάσισα όπως αναλάβω τα έξοδα διάθεσης για χρήση ιδιωτικού αεροπλάνου όταν κάτι τέτοιο επιβάλλουν οι συνθήκες, όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Κύπρο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος είχε απαντήσει τότε ως εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον φίλτατο μου Chris Lazari για την ευγενική του χειρονομία και την ανιδιοτελή στήριξή του στις προσπάθειες της Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά για το καλύτερο δυνατόν για την πατρίδα μας. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η χρήση αυτής της διευκόλυνσης θα γίνει με απόλυτα λελογισμένο τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα