Χαραλαμπίδου: Ο Αναστασιάδης οδηγεί τον Οδυσσέα στην Προεδρία

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκαν το πρωί της Δευτέρας η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς, οι οποίοι μίλησαν για την κόντρα Γενικού Ελεγκτή με την Κυβέρνηση. Η κυρία Χαραλαμπίδου διατύπωσε την άποψη ότι ο κύριος Αναστασιάδης θα αναδείξει τον Γενικό Ελεγκτή σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αρχικά η κυρία Χαραλαμπίδου

μίλησε για την σύγκρουση της Κυβέρνησης με τους θεσμούς. Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση έχει επίσης πρόβλημα σε θέματα ελέγχου. «Δεν με ενδιαφέρει η προσωπικότητα του κυρίου Μιχαηλίδη, αλλά αν όσα καταγράφει είναι αληθινά».

Τόνισε ότι η Κύπρος είναι πολύ εκτεθειμένη στο εξωτερικό. «Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ασκούσε το καθήκον του με ένα συγκεκριμένο τρόπο και ακούμπησε τον Προέδρο της Δημοκρατίας». Εξήγησε ότι δεν είναι αυτός ο τρόπος που έπρεπε να χειριστεί η Κυβέρνηση αυτά τα ζητήματα.

Εξήγησε ότι ο Γενικός Ελεγκτής μπορεί να απευθυνθεί σε ευρωπαϊκά όργανα και να καταγγείλει ότι επιχειρείται σε βάρος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η παραβίαση των διεθνών συμβάσεων και των Ηνωμένων Εθνών που αποτρέπουν την λογοδοσία.

«Ο Γενικός Εισαγγελέας δεν μπορεί να καλεί σε τάξη τον κύριο Μιχαηλίδη χωρίς να τεκμηριώνει την εσφαλμένη συμπεριφορά».

Παράλληλα, είπε ότι αν δεν βολεύει την Κυβέρνηση τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, το σωστό θα είναι να διορθώσει τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος, οι θεσμοί, τα Υπουργεία και ότι είναι υπέρ της πάταξη της διαφθοράς.

«Εάν η Κυβέρνηση συνεχίσει τον πόλεμο, αυτό που θα καταφέρει ο κύριος Αναστασιάδης είναι να αναδείξει τον κύριο Μιχαηλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τον πρώτο γύρο», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι στη συνείδηση του κόσμου έχει καταξιωθεί ως ο άνθρωπος που αναδεικνύει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο κύριος Περδίκης ανέφερε ότι είναι πολύ λυπηρό το ότι η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη έφτασε στον πάτο. «Από όλες τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή που έχουν αποκαλύψει σκάνδαλα, παρατυπίες και παρανομίες σε αυτή την Κυβέρνηση, διάλεξαν να προσφύγουν στο Δικαστικό Συμβούλιο για υπόθεση που εμπλέκεται προσωπικά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο».

Συμπλήρωσε ότι αυτό είναι το άκρον άωτον του εξευτελισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος που στάθηκε εμπόδιο στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

«Εγώ θα πάω μάρτυρας υπεράσπισης σε αυτή τη δίκη και θα μαρτυρήσω ότι για οκτώ μήνες ο Γενικός Ελεγκτής αρνείτο να ασχοληθεί με τις υποθέσεις των χρυσών διαβατηρίων», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς ανέφερε ότι ο Γενικός Ελεγκτής πρέπει να προστατευτεί από το λαό, τα κόμματα και από όσους αισθάνονται ότι η διαφθορά πρέπει να νικηθεί σε αυτόν τόπο. «Αυτός ο άνθρωπος είναι αναγκαίος με όλα τα καλά του και όλα τα κακά του, είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται ο λαός».

Συμπλήρωσε ότι έχουν παραδοθεί και άλλα θέματα στον Γενικό Εισαγγελέα και στο Γενικό Ελεγκτή όπως το σφαγείο Cypra, τονίζοντας ότι αν υπάρχουν σκάνδαλα πρέπει να διερευνηθούν. 

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου αναφέροντας ότι τα σκάνδαλα δεν έχουν χρώμα, ενώ πρόσθεσε ότι η προσωπολατρία δεν ευνόησε πότε αυτόν το τόπο.

Διευκρίνισε ότι το Σύνταγμα καθορίζει τις αρμοδιότητες, προσθέτοντας ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είπε ότι θα σεβαστεί την επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο των διαβατηρίων. «Η έκθεση του κυρίου Μιχαηλίδη είναι γεμάτη «ενδέχεται», γιατί δεν είχε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.

Τόνισε ότι το κλίμα είναι βαρύ και για τον ίδιο καθώς έχει ύποπτη σχέση με την Γενική Λογίστρια στο σκάνδαλο Cypra.

Διβάστε ακόμη: 

«Σφαγή» ΔΗΣΥ- ΑΚΕΛ για τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή και τα σκάνδαλα (vid)

Έκθεση - καταπέλτης Οδυσσέα για τις ξένες ταινίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα