Χαραλαμπίδου: Η Προεδρία της Επ. Ελέγχου και η διεκδίκηση Προεδρίας της Βουλής

Για την πρωτιά της στις βουλευτικές εκλογές, την πιθανότητα διεκδίκησης της Προεδρίας της Βουλής και την θέλησή της να αναλάβει την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

«Δεν

είμαι κομματικό στέλεχος, δεν έχω πολιτικό αξίωμα στο κόμμα και είμαι απλά βουλευτής. Το γεγονός ότι ο κόσμος της αριστεράς με αγκάλιασε με τόση αγάπη και για δεύτερη φορά μου έδωσε την πρώτη θέση παγκύπρια, με φορτώνει βαρύτατες ευθύνες γιατί είναι μια ιστορική παράταξη», είπε αρχικά η κα Χαραλαμπίδου.

Πρόσθεσε πως, «από το 2011 που μπήκα στο Κοινοβούλιο έχω εστιάσει σε θέματα πάταξης της διαφθοράς. Θέματα που πολλές φορές με έφεραν κόντρα με το σύστημα, με εξέθεσαν και εμένα και την οικογένειά μου. Περάσαμε δύσκολα αλλά ήταν κάτι που το ένιωθα χρέος μου. Φαίνεται ότι ο κόσμος το εκτίμησε και αναγνωρίζει αυτό που κάνω».

Ερωτηθείσα εάν θα τι ενδιέφερε η προεδρία της Βουλής η κα Χαραλαμπίδου απάντησε πως δεν είναι κάτι που την ενδιαφέρει.

«Παίζονται τόσα πολλά παιχνίδια γ΄αυτή τη θέση που δεν με ενδιαφέρει να εμπλακώ σε τέτοιες διαδικασίες διαφθοράς και παρασκηνίου. Με ενδιαφέρει σίγουρα η προεδρία της Επιτροπής Ελέγχου. Δέκα χρόνια υπηρετώ στην επιτροπή. Έχω ζήσει πράγματα και θάματα. Αφιέρωσα όλη μου την πολιτική καριέρα στα θέματα πάταξης της διαφθοράς. Εάν κάτι μου αναγνωρίζει ο κόσμος είναι η ακεραιότητα, η εντιμότητα και ότι είμαι δίκαιη στα θέματα πάταξης της διαφθοράς», εξήγησε.

Η κα Χαραλαμπίδου εξέφρασε την πικρία της για την Επιτροπή Ελέγχου, «θεωρώ ότι και το 2016 θα έπρεπε να είχα την προεδρία της Επιτροπής αλλά κατανοώ ότι το κόμμα μου ήθελε να δώσει προτεραιότητα σ΄άλλες επιτροπές», είπε.

Τέλος ανέφερε πως αυτό που την στεναχώρησε πιο πολύ είναι η άνοδος του ΕΛΑΜ. «Η συμμετοχή μιας ακραίας ιδεολογίας εντός του κοινοβουλίου με ενοχλεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα