Χαραλαμπίδης: Πώς η Τουρκία πλήττει Ελλάδα και Κύπρο μέσω μεταναστευτικού

H πρώτη αντίδραση της Τουρκίας, έναντι των κυρώσεων οι οποίες της έχουν επιβληθεί από την Ε.Ε, λόγω της παράνομης δραστηριότητας της στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι το πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή, Γιάννο Χαραλαμπίδη, ο οποίος μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα» το βράδυ της Τετάρτης (24/7), η συμφωνία αυτή αφορά τους μετανάστες είτε αυτοί είναι νόμιμοι, είτε παράτυποι, είτε τους αιτούντες άσυλο.

Το μήνυμα που στέλνει η Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαραλαμπίδης,

είναι ότι δεν θα δέχεται ως χώρα πρώτης υποδοχής όσους μετανάστες ή πρόσφυγες εάν δεν δίδεται το άσυλο ή η διαμονή σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε, όπως έχει προαποφασιστεί.

Συνεπώς, πρόσθεσε ο κ. Χαραλαμπίδης, στο ενδεχόμενο νέων μαζικών μεταναστευτικών ροών, θα επωμιστεί το κόστος η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, από τούδε και στο εξής, οι Ελληνικές Αρχές αυξάνουν τα μέτρα στον διασυνοριακό έλεγχο καθώς επίσης και στην περιοχή του Αιγαίου.

Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό, υπογράμμισε, ότι η Τουρκία, προσπαθεί να πιέσει την Ε.Ε και ειδικότερα την Ελλάδα με φόντο τις κυρώσεις που έχουν ληφθεί εις βάρος της, εξαιτίας των προκλήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ταυτόχρονα, όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι η Τουρκία έχει να λαμβάνει 3,5 δις για το προσφυγικό, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την συμφωνία επανεισδοχής.

Εάν, λοιπόν, η Τουρκία, είναι επί σκοπώ να στείλει νέα ρεύματα μεταναστών, τότε θα πρέπει να εγερθεί νέο ζήτημα για τα χρήματα που λαμβάνει η Άγκυρα επί του ζητήματος, προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις σε βάρος της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και της Κύπρου.

Ο κ. Χαραλαμπίδης υπογράμμισε ότι είναι γνωστό πως μέσω Λιβάνου,στέλνονται Σύροι πρόσφυγες στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στα κατεχόμενα για να φτάσουν, μέσω της «Πράσινης Γραμμής», στις ελεύθερες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα