Χάος στα Κατεχόμενα εξαιτίας της τουρκικής λίρας

Αναβρασμός επικρατεί στα κατεχόμενα με τους Τ/κ να βλέπουν μέρα με τη μέρα τις τσέπες τους να αδειάζουν, λόγω της εξάρτησης του ψευδοκράτους από την Τουρκιά. Η χαοτική κατάσταση οδηγεί καθημερινά τον κόσμο στους δρόμους ο οποίος βλέπει συνεχώς τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης να εκτοξεύονται στα ύψη.

Ο Μουσταφά Ακιντζί απαντώντας στις φωνές για αλλαγή νομίσματος, υπέδειξε ότι αυτό δεν είναι τόσο απλό, και δε μπορεί να γίνει, πάρα τα προβλήματα που προκάλεσε η κατρακύλα της τουρκικής λίρας.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα είναι οι πολίτες

που ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν τα χρήματα τους να τελειώνουν.

Την ίδια στιγμή ο Τ/κ ηγέτης έδωσε το στίγμα των μέτρων που θα ακολουθήσουν, ώστε η οικονομία του ψευδοκράτους να μην καταρρεύσει.

«Τα εισοδήματα του κράτους πρέπει να είναι σωστά. Εάν παίρνουμε πάντα από την τσέπη του φτωχού και όχι από εκείνους που κερδίζουν περισσότερο, ή τους κερδοσκόπους, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δίκαιη οικονομία. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τον φόρο», είπε.

Στο μεταξύ σάλος έχει ξεσπάσει στα κατεχόμενα, μετά τις πληροφορίες ότι 12 άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις των γεωργοκτηνοτρόφων συνελήφθησαν από την ψευδοαστυνομία, κάτι που διαψεύδουν οι κατοχικές Αρχές.

Πάντως οι γεωργοκτηνοτρόφοι θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας με τα τρακτέρ τους και πάλι αύριο έξω από το λεγόμενο Υπουργείο Γεωργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα