Χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμών με 3η δόση-«Δεν μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς»

Για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει την πρόταση του Υπουργού Υγείας, για χορήγηση της 3ης δόσης του εμβολίου στα άτομα 18 ετών και άνω, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Δρ. Χάρης Αρμεύτης. 

Όπως είπε, η ουσία δεν είναι πόσες εγκρίσεις θα πάρουμε, αλλά να ληφθούν πρωτοβουλίες για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών. 

Κληθείς να σχολιάσει εάν διαβλέπει κάποιον κίνδυνο από την χορήγηση 3ης δόσης στα άτομα 18 και άνω, ο κ. Αρμεύτης ανέφερε πως δεν βλέπει να υπάρχει, τονίζοντας

ωστόσο, πως το θέμα είναι η προτεραιότητα. 

Προτεραιότητα, συνέχισε, έχουν οι άνω των 60 και κυρίως αυτοί με υποκείμενα νοσήματα. 

Όπως σημείωσε, μόνο 40,000 άτομα έχουν λάβει μέχρι στιγμής την 3η δόση. 

Δεν μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς για την περίοδο που θα ακολουθήσει μόνο με 40,000 εμβολιασμένους με την 3η δόση, ανέφερε χαρακτηριστικά 

Τόνισε παράλληλα πως θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος ώστε να πειστούν οι πολίτες και να εμβολιαστούν είτε με την 1η, είτε με τη 2η, είτε με την 3η δόση. 

Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε κάποια επαγγέλματα σε άλλες χώρες, αλλά και την επιβολή Lockdown στους ανεμβολίαστους, ο Δρ. Αρμεύτης, ανέφερε πως αυτά τα μέτρα δεν είναι εφαρμόσιμα στη χώρα μας, καθώς θα προκαλέσουν αντιδράσεις. 

Διαβάστε επισης 

Πράσινο Υπουργικού για ενισχυτική δόση στους άνω των 18

Keywords
Τυχαία Θέματα