Χάκερς παριστάνουν τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο (upd)

Οι επίδοξοι απατεώνες αποστέλλουν σε μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου ισχυριζόμενοι ότι δήθεν ο δέκτης του ηλεκτρονικού μηνύματος κατηγορείται για παραβάσεις στην παροχή των εταιρικών τους υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, το email τους παροτρύνει τον παραλήπτη να κάνει κλικ σε συγκεκριμένο σύνδεσμο για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την καταγγελία αυτή έλαβε και δημοσιοποίησε στην εκπομπή «Όλα στο Φώς» στο Ράδιο Πρώτο ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας διαδικτύου,

Ντίνος Παστός.

Σύμφωνα με τον κ. Παστό, ο παρακάτω σύνδεσμος με το πάτημα του κλικ, ανοίγει ένα ψεύτικο web site το οποίο τους ζητά να καταχωρήσουν εκ νέου τους κωδικούς τους, ενώ όπως επισήμανε, εκείνο είναι το σημείο κατά το οποίο πραγματοποιείται η υποκλοπή.

Οι καταγγελίες επιβεβαιώνονται και από τον πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δώρο Ιωαννίδη.

Μετά από εισήγηση του κ. Παστού ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος θα πρέπει να ενημερώσει όλα τα μέλη του, δηλαδή τα δικηγορικά γραφεία, με στόχο να προληφθούν τυχόν απάτες που θα ακολουθήσουν.

Επισημαίνεται ότι πλήθος από email έχουν σταλεί ήδη σε παραλήπτες, των οποίων η προσοχή εφίσταται, καθώς οι αποστολές δεν μπορούν να ανακληθούν.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κ. Παστός, εκείνο που υπογραμμίζει, είναι πως η μόνη προστασία από κάθε είδους τέτοιες ενέργειες είναι η σωστή πληροφόρηση για της λεπτομέρειες της κάθε απάτης, καθώς εκείνο που εκμεταλλεύονται οι επίδοξοι απατεώνες είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και όχι τυχόν τα τεχνολογικά κενά.

Keywords
Τυχαία Θέματα