ΧΑΚ: Τροποποίηση κανόνων συναλλαγών

Την τροποποίηση την ερχόμενη Παρασκευή των Κανόνων Συναλλαγών σχετικά με τις Ανοικτές Πωλήσεις και την εφαρμογή του θεσμού του δανεισμού αξιών μέσω του μηχανισμού OTC, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Σε ανακοίνωση το ΧΑΚ υπενθυμίζει ότι ισχύει ο Κανονισμός (ΕΕ) αριθμ. 236/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Μαρτίου του 2012 για τις Ανοικτές Πωλήσεις και ορισμένες πτυχές των

συμβολαίων ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης, σημειώνοντας ότι οι Ανοικτές Πωλήσεις θα ισχύουν για όλες τις Αγορές του Χρηματιστηρίου, με εξαίρεση τις εταιρείες που διαπραγματεύονται στις Αγορές Ειδικής Κατηγορίας και Ειδικών Χαρακτηριστικών.

Παράλληλα, το ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι από τις 16 Ιανουαρίου του 2015 θα προχωρήσει επίσης σε εφαρμογή του θεσμού του δανεισμού αξιών μέσω του μηχανισμού των Over The Counter (OTC) συναλλαγών, που καταρτίζονται μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου και Κεντρικού Μητρώου Αξιών.

Το ΧΑΚ σημειώνει ότι έχει δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα του [www.cse.com.cy → Νομικό Πλαίσιο → Προτεινόμενη Νομοθεσία] τις τροποποιήσεις που αφορούν τους Κανόνες Συναλλαγών μέσω του οποίου θα ρυθμίζονται οι ανοικτές πωλήσεις καθώς και τις τροποποιήσεις της Κανονιστικής Απόφασης αναφορικά με την εκκαθάριση και το διακανονισμό των συναλλαγών επί Άυλων αξιών του Κεντρικού Αποθετηρίου και Κεντρικού Μητρώου Αξιών (ΚΔΠ 397/2006) μέσω της οποίας θα επιτρέπεται ο δανεισμός αξιών μέσω OTC συναλλαγών.Οι τροποποιήσεις θα δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 16 Ιανουαρίου 2015.ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα