Χαιρετίζει την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων η ΟΕΒ

Η ΟΕΒ, δια του Γενικού της Διευθυντή Μιχάλη Αντωνίου, χαιρέτισε τις ανακοινώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον οδικό χάρτη σταδιακής επιστροφής της οικονομίας και της ζωής σε ένα βαθμό κανονικότητας.

«Είναι μια σαφής ένδειξη ότι επιστρέφουμε σταδιακά σε συνθήκες που μοιάζουν με μια κανονικότητα», ανέφερε ο κ. Αντωνίου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και επανέλαβε την έκκληση της ομοσπονδίας προς τις επιχειρήσεις στην υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας και

προστασίας έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η πορεία αποκλιμάκωσης των μέτρων.

 
«Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από το γεγονός ότι σταδιακά επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα, πρέπει να είμαστε απόλυτα συνεπείς και προσηλωμένοι στην υλοποίηση των μέτρων ασφάλειας και προστασίας για να μην θέσουμε σε κίνδυνο τη πορεία χαλάρωσης και αποκλιμάκωσης των μέτρων, διότι είναι εύκολο με μια ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων να σταματήσει την πορεία χαλάρωσης των μέτρων ή και επιστροφή τους», είπε.
 
Όπως πρόσθεσε αυτό θα είναι τραγικό και γι’ αυτό λέμε είναι ώρα της ευθύνης, να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης κρατώντας σε πολύ χαμηλά επίπεδα την πορεία των κρουσμάτων.
 
«Αυστηρή και επιμελημένη εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας και υγείας, όπως θα προσαρμοστούν», είπε και υπενθύμισε το check list της ΟΕΒ, με 80 σημεία ελέγχου.
 
Ο κ. Αντωνίου παρατήρησε πώς θα ήταν καλό να δοθεί ολόκληρος ο αναλυτικός οδικός χάρτης της αποκλιμάκωσης των μέτρων, προκειμένου οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για κάθε στάδιο.

Ερωτηματικά για τουριστικούς και ταξιδιωτικούς πράκτορες
 
Ερωτηματικά εξέφρασε ωστόσο για την ένταξη των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων στο 1ο κύμα επανέναρξης των εργασιών.
 
Όπως εξήγησε, αυτό δεν συνάδει με το ότι τα αεροδρόμια παραμένουν κλειστά, όπως και τα ξενοδοχεία, τη στιγμή που διατηρούνται περιορισμοί σε προσκυνηματικούς χώρους και μέσα μεταφοράς.
 
Ο κ. Αντωνίου είπε τέλος πως η ΟΕΒ έχει κάνει ενέργειες για μετάθεση των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων σε επόμενη φάση, που να συνάδει με το άνοιγμα των αεροδρομίων και ξενοδοχείων.
 

Πηγή: KYΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα