Χαμπιαούρης σε ΣΙΓΜΑ: Τα σχολεία μας δεν είναι ξέφραγα αμπέλια

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, παρευρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό βίας που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη σε Γυμνάσιο της Λεμεσού, αλλά και στα άμεσα μέτρα που αποφασίστηκαν σήμερα κατά την διάρκεια της συνάντησής του με εμπλεκόμενους φορείς.

Σχολιάζοντας την δημόσια δήλωση του αντιπρόεδρου της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελή Νικολαΐδη, ο οποίος είχε σημειώσει μεταξύ

άλλων ότι «η ασφάλεια στα Δημόσια σχολεία έχει φθάσει σε οριακό σημείο επικινδυνότητας….και ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι θεατής στην όλη ανησυχητική κατάσταση», ο κ.Χαμπιαούρης διαφώνησε με την θέση του τονίζοντας πως, «υπάρχει ασφάλεια στα σχολεία μας και δεν είναι θεατής το Υπουργείο. Έχουμε συγκεκριμένες δράσεις που υλοποιούμε σταδιακά στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής, που θα φέρουν αλλαγές και αποτέλεσμα».

Πρόσθεσε μάλιστα, πως, «ούτε υπάρχουν κίνδυνοι στα σχολεία, ούτε είναι ξέφραγα αμπέλια. Ούτε κινδυνεύουν. Από ποιους κινδυνεύουν; Από τα παιδιά μας; Από τις οικογένειες;».

Όσον αφορά το περιστατικό, με τον πατέρα της μαθήτριας που βιντεοσκόπησε το επίμαχο βίντεο ο κ. Χαμπιούρης είπε ότι, «αυτό είναι περιστατικό το οποίο συμβαίνει συχνά. Ένας γονιός δηλαδή, να ζητά εξηγήσεις και αυτά πρέπει να επιλύονται μέσα σε ανθρώπινα πλαίσια».

Σε ερώτηση εάν το περιστατικό θεωρείται μεμονωμένο, ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε πως είναι λάθος να υπάρχει η αντίληψη ότι υπάρχει αυτή η εικόνα στα σχολεία μας. «Τα θεωρούμε μεμονωμένα τα περιστατικά αυτά και οφείλουμε όλοι εμείς που παίρνουμε αποφάσεις, να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να ενισχύσουμε τις σχολικές μονάδες».

Σε αναφορά για τους νόμους που αφορούν τις σχολικές μονάδες και σε ερώτηση εάν βρίσκονται στα συρτάρια, ο υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν βρίσκονται στα συρτάρια. «Έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται από το 2017, αλλά από την σημερινή σύσκεψη βγήκε το συμπέρασμα ότι οι κανονισμοί έχουν κενά».

Επιπλέον, σχολιάζοντας την το περιστατικό και το βίντεο που ήρθε στο φως, ο κ. Χαμπιαούρης, είπε πως το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει πολλά και μεταξύ άλλων, την συμπεριφορά του εκπαιδευτικού, για την ώρα του μαθήματος και την αντίδραση της μαθήτριας, ενώ δήλωσε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα του σχολείου σημειώνοντας ότι, ήταν μια μονάδα που έβγαζε κάποιο πρόβλημα.

Τέλος, ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας είχε ενημερωθεί για την συγκεκριμένη μονάδα. «Είχε γίνει αναφορά περί τα τέλη Μαρτίου, θα είχαμε συνάντηση με τη Διεύθυνση, αλλά μας πρόλαβαν τα γεγονότα», είπε.

Σημειώνεται πως, σχετική επιστολή της Διεύθυνσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη σχολική μονάδα εξασφάλισε το ΣΙΓΜΑ και αναφέρει τα εξής:

Keywords
Τυχαία Θέματα