Χαμπιαούρης:Παραπλανούν εκπαιδευτικοί-Έχει άποψη ο Αρχιεπίσκοπος

Την άποψη ότι οι εκπαιδευτικοί είναι παραπλανημένοι από τους συνδικαλιστές εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης. Ο Υπουργός επανέλαβε ότι υπάρχουν λεφτά στον προϋπολογισμό για την Παιδεία και είναι ο υψηλότερος μάλιστα. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν κι άλλα θέματα στα σχολεία όπως αυτά των παιδιών με ειδικές ικανότητες αλλά και τα θέματα της ασφάλειας και της υγείας.

Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και Κάτι λίγη ώρα μετά την μαζική πορεία εκπαιδευτικών έξω απ’ το Υπουργείο, ο κ.Χαμπιαούρης

τόνισε ότι οι συνδικαλιστές παραπλανούν τους εκπαιδευτικούς. «Οι εκπαιδευτικοί παραπληροφορούνται από συνδικαλιστές και είναι λογικό να ζητούν παραίτηση. Από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει μια κλειστή κοινωνία. Πρέπει να καθίσουν και να ακούσουν τι έχει να πει ο Υπουργός και η Κυβέρνηση. Δεν έχει να κάνει με θέσμια, αλλά με αναβάθμιση», είπε ο κ.Χαμπιαούρης.

Ο Υπουργός κληθείς να απαντήσει για την τοποθέτηση Αρχιεπισκόπου για το ζήτημα, ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ένας άνθρωπος που έχει άποψη. «Ο Αρχιεπίσκοπος έχει να επιτελέσει τον δικό του ρόλο. Είναι άνθρωπος που έχει και άποψη και βαρύνουσα σημασία σε όσα λέει».

Ο Κώστας Χαμπιαούρης σημείωσε ότι δεν έχει χαθεί ο έλεγχος. «Αυτό οφείλεται στην παραπληροφόρηση που τυγχάνουν οι εκπαιδευτικοί από συνδικαλιστές».«Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει Κυβέρνηση και πρέπει να γίνει εξορθολογισμός.Τους είπαμε ότι πήραμε τα αρχικά μέτρα για εξορθολογισμό για να είμαστε έτοιμοι για στελέχωση, νοουμένου ότι υπάρχουν άλλα αντισταθμιστικά μέτρα στο πλαίσιο του γενικότερου εξορθολογισμού.Πριν από απόφαση Υπουργικού τους καλέσαμε. Στις 2 Ιουλίου τους καλέσαμε.

Τα γνώριζαν εδώ και χρόνια οι εκπαιδευτικοί και για εκθέσεις και για μελέτες. Γνώριζαν ότι έχουμε πρόβλημα. Θέλουν να αποσύρουμε προτάσεις Υπουργικού και να παγοποιήσουμε στελέχωση. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, την Δευτέρα βγάζουμε μεταθέσεις», σημείωσε ο κ.Χαμπιαούρης.

Αναφορικά με τα όσα αναφέρθηκαν για απαγόρευση σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην πορεία, ο Υπουργός απάντησε ότι «Με λύπη μου είδα ότι ο κ.Φυλακτού είπε ότι απαγόρευσα σε αποσπασμένους λειτουργούς να μην συμμετέχουν να πάνε. Η οδηγία ήταν ξεκάθαρη. Ναι είπε ψέματα ο κ.Φυλακτού ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας, σημείωσε ότι «Υπήρχε συνεννόηση με αστυνομικές αρχές να ανοίξουν για να περάσουν μέσα. Πάντα έκλειναν κάγκελα, ήταν μέτρα που έλαβε η Αστυνομία. Το πώς λειτούργησαν είναι θέμα Αστυνομίας και δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι μεμπτό».

«Ο προϋπολογισμός μας έχει πολλά λεφτά, Δόξα το Θεό. Δεν γίνεται σωστή διαχείριση των πόρων μας όμως. Με ελάχιστη αύξηση των μαθητών όμως κάθε χρονιά, δημιουργούνται πλασματικές ανάγκες 200 με 300 εκπαιδευτικών. Αυτά είναι από προϋπολογισμό Υπουργείου και δεν δίδονται σε άλλους τομείς λεφτά.Μου είπαν θα σου κλείσουμε τα σχολεία, μιλάμε για casus belli. Είπαμε να κάνουμε διάλογο για εισαγωγή θεμάτων και μαθημάτων που έχουν να κάνουν με ρομποτική, πήραμε επιχορηγήσεις αλλά αρνούνται», τόνισε ο Υπουργός.

Απαντώντας ξανά και για τα περί παραίτησής του, ο Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με έχει διορίσει και οφείλω να τον τιμήσω και να περάσω την μεταρρύθμιση. Λογοδοτώ στον Πρόεδρο και στην κοινωνία. Αυτός έχει δικαίωμα να με διορίσει και να με παύσει».

Απαντώντας στον κ.Ταλιαδώρο, ο οποίος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επαναφέρει σε τάξη τον Κώστα Χαμπιαούρη για το πώς πρέπει να διαβουλεύεται, ο Υπουργός είπε «μπορεί να έμεινε στον καιρό που μπήκε στην εκπαίδευση. Ήταν πάντα συνδικαλιστής ανέφερε ο κ.Χαμπιαούρης. Φάνηκε αν ξέρω να διαπραγματεύομαι μέσα από τα τετράμηνα».

«Είναι πολύ προσβλητικό να αποκλείεις από διάλογο τα παιδιά και τους γονείς. Δεν είναι εργασιακά τα θέματα τόνισε αυτά που συζητούνται. Χρειαζόμαστε τους γονείς, είναι εταίροι και δεν πρέπει να τους υποτιμούμε. Οφείλουν να είναι ενημερωμένοι.

Έχουμε ένα μήνα μέχρι τις επόμενες μεταθέσεις, δεν βιαζόμαστε για τον διάλογο. Αν τους λέγαμε ελάτε αύριο θα μας έλεγαν ότι τους βάζουμε τη θηλιά στον λαιμό», συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα