Χ. Ρότσας: Γιατί επιμένουν σε εκποιήσεις εξπρές

Γιατί στην Κύπρο οι εκποιήσεις πρέπει να γίνονται σε 3-4 μήνες (!) όταν στην Ιταλία χρειάζονται 3-4 χρόνια, διερωτάται σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Πατριωτικού Κινήματος, Χρίστος Ρότσας

«Συνεπώς γιατί στην Κύπρο η Κυβέρνηση, η Κεντρική Τράπεζα, ο ΔΗΣΥ (δυστυχώς), επιμένουν σε εκποιήσεις εξπρές χωρίς το δικαίωμα προσφυγής στην δικαιοσύνη ; Οι τράπεζες

και ο ΟΕΒ το καταλαμβαινουμε, οι υπόλοιποι όμως;», σημειώνει παράλληλα. 

Εισηγείται, «η Βουλή άμεσα να αναθέσει σε εξωτερικούς συμβούλους την εκπόνηση μελέτης και με αυτήν να αντιμετωπίσουμε τους αδιάφορους Ευρωπαίους επιτηρητές μας για να μας δουν και μας ως ανθρώπους. Μόνο έτσι αντιμετωπίζονται». 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Επειδή πολλά λέγονται και φοβέρες εξ αποστέλλονται χωρίς ουσιαστική μελέτη εκ μέρους αυτών που έπρεπε ως Κίνημα ενδιατρίψαμε στα της Ιταλίας χώρας με υψηλά Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΜΕΔ).

Σύμφωνα με τον νόμο 132/2015 που έγινε για μείωση του χρόνου εκποίησης και που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 20 Αυγούστου 2015, ο χρόνος εκποίησης ενυπόθηκης περιουσίας αναμένετο να πέσει μεταξύ 4-3 ετών: «the overall average length of judicial foreclosures should drop from more than 4 to around 3 years”. σελις 6 της έκθεσης της Τράπεζας της Ιταλίας τον Νοέμβριο 2015 - Notes on Financial Stability and Supervision No.2 Nov 2015, Bank of Italy.

Το ίδιο επιβεβαιώνει με θετικό πνεύμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση του για την Ιταλία τον Ιούλιο 2016 - IMF Working paper on Insolvency and Enforcement Reforms in Italy- July 2016 .

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι γιατί στην Κύπρο οι εκποιήσεις πρέπει να γίνονται σε 3-4 μήνες (!) όταν στην Ιταλία χρειάζονται 3-4 χρόνια και είναι για εκεί αποδεκτό; Η Μάλτα δε, απαιτεί περισσότερο χρόνο ενώ η Γαλλία και η Ισπανία δεν είναι πολύ πιο κάτω. Κατά μέσο όρο η Ευρώπη παίρνει 3 χρόνια για δικαστικές εκποιήσεις και δεν δημιουργείται πρόβλημα.

Συνεπώς γιατί στην Κύπρο η Κυβέρνηση, η Κεντρική Τράπεζα, ο ΔΗΣΥ (δυστυχώς), επιμένουν σε εκποιήσεις εξπρές χωρίς το δικαίωμα προσφυγής στην δικαιοσύνη ; Οι τράπεζες και ο ΟΕΒ το καταλαμβαινουμε, οι υπόλοιποι όμως;

Γι αυτό εισηγούμαστε η Βουλή άμεσα να αναθέσει σε εξωτερικούς συμβούλους την εκπόνηση μελέτης και με αυτήν να αντιμετωπίσουμε τους αδιάφορους Ευρωπαίους επιτηρητές μας για να μας δουν και μας ως ανθρώπους. Μόνο έτσι αντιμετωπίζονται.

Οι δε δικοί μας - δικοί τους να σταματήσουν τους επικίνδυνους λαϊκισμούς και επιτέλους να εγκύψουν επαγγελματικά πάνω στο θέμα. Και να έχουν κάτι υπόψη τους , οι άκρατες εκποιήσεις χωρίς δικαίωμα πρόσβασης στα δικαστήρια δημιουργούν άκληρους είλωτες που δεν θα πολεμήσουν αν χρειαστεί για να προστατεύσουν τις περιουσίες αυτών που τους πήραν τις δικές τους .

Αυτή είναι η σύγχρονη Σεισάχθεια . Και δεν είναι νεκρή .

Keywords
Τυχαία Θέματα