«Πρέπει να έχει διεθνή αξιοπιστία ο νέος Δήμαρχος-Ζητώ στήριξη και εκτός ΔΗΣΥ»

Την απόφαση να κατέλθει υποψήφιος για τη Δημαρχία Λευκωσίας, ανακοίνωσε σήμερα τέως Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ανέφερε ότι η υποψηφιότητα του έχει τρεις πυλώνες. «Την κοινωνία των πολιτών, την πρόκληση του μητροπολιτικού δήμου και ο Δημοκρατικός Συναγερμός όπου έχω καταθέσει την υποψηφιότητα μου και περιμένω τις αποφάσεις».

Συμπλήρωσε ότι «στόχος δεν είναι η δημιουργία νέων προβλημάτων αλλά στη λύση των προβλημάτων. Ζητώ στήριξη της υποψηφιότητας

μου όχι μόνο από τον ΔΗΣΥ αλλά και από άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Διαβάστε ακόμη: Υποψήφιος για τη Δημαρχία Λευκωσίας ο τέως ΥΠΑΜ Χαράλαμπος Πετρίδης

Ξεκαθάρισε ότι τώρα είναι η ώρα του διαλόγου και της διαβούλευσης. «Υπάρχει μια δημοκρατική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο ΔΗΣΥ να επιλέξει άλλο υποψήφιο, επανέλαβε ότι «δεν αποσκοπούμε στη δημιουργία άλλων προβλημάτων αλλά στη λύση των προβλημάτων».

Ακόμη, ανέφερε ότι μπήκε τελευταίος στο «χορό» της εσωτερικής δημοσκόπησης του κόμματος. «Θεωρώ ότι αλλάζουν τα δεδομένα. Γνωρίζουμε ότι οι δημοσκοπήσεις είναι μια φωτογραφία της δεδομένης στιγμής. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Πέρασαν 20 μέρες από τη μέρα που ανακοίνωσα την πρόθεση μου για υποψηφιότητα».

Ο  κ. Πετρίδης ανέφερε ότι αυτή η υποψηφιότητα έχει ένα νέο θεσμό που ονομάζεται Μητροπολιτικός Δήμος. «Θα πρέπει να ενοποιήσουμε τέσσερις δήμους, θα πρέπει να δώσουμε το στίγμα πώς θα λειτουργήσουν τα λογισμικά συστήματα και η διαχείριση του προσωπικού».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι είναι μια νέα πρόκληση. «Χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει από διαχείριση και αναπτυξιακό σχεδιασμό. Αυτά που αναφέρω απουσιάζουν από τη δημόσια συζήτηση. Χρειάζεται μια νέα πρόκληση στη μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που παραμένει διαιρεμένη».

Ερωτηθείς αν έχει σκοπό να συνεργαστεί και με τον λεγόμενο δήμαρχο της κατεχόμενης Λευκωσίας, ανέφερε πώς «βλέπουμε τι γίνεται στη γειτονιά μας με τον πόλεμο στη Γάζα αλλά και με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο ρόλος του πρώτου δημάρχου της νέας μητροπολιτικής Λευκωσίας απαιτεί γνώση και εμπειρία σε θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Πρέπει να έχει διεθνή αξιοπιστία και επαφές με διάφορους εμπλεκόμενους».

Keywords
Τυχαία Θέματα