Χ. Έλληνας: Η Τουρκία θέλει διαπραγματεύσεις και όχι αέριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία δεν έχει μπει σε γεωτρήσεις  έχωντας ως προτεραιότητα την εξεύρεση  φυσικού αερίου αλλά για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μελλοντικές διαπραγματεύσεις,  δήλωσε στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα ο Σύμβουλος σε θέματα Υδρογονανθράκων  Χαράλαμπος Έλληνας

Για την περιοχή μας αυτό είναι πολύ σημαντικό, τόνισε προσθέτοντας πως η Τουρκία είναι πρόθυμη να προχωρήσει με τα δικά της προγράμματα ασχέτως  των θέσεων των ξένων χωρών και οργανισμών.

Η Τουρκία θέλει διαπραγματεύσεις και αυτό φάνηκε από την πρόταση Ακιντζί. Ο

μόνος τρόπος και για την Τουρκία και για εμάς είναι μέσω διαπραγματεύσεων.

Με αυτά που ανακοίνωσε ο Υπουργός  Ενέργειας με τις πέντε ερευντικικές και πέντε επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις  ελπίζουμε να συγκροτήσουμε και εμείς μια θέση για να είμαστε έτοιμοι για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις που σίγουρα θα γίνουν.

Μεταξύ άλλων είπε πως ο τερματικός διάδρομος στην περιοχή θα γίνει από τα τερματικά της Αιγύπτου

«Η δική μας θέση  είναι ακόμη πιο δύσκολη από πλευράς εκμετάλλευσης γιατί τα κοιτάσματα είναι σε βαθιά νερά, είναι ακριβά για εκμετάλλευση και οι διεθνείς αγορές είναι τέτοιες που συνεχώς μας δυσκολεύουν».

Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση πως ίσως υπάρξει παράταση στο ενεργειακό πρόγραμμα  αλλά οι επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις θα προχωρήσουν αφού δεν είναι σε θέσεις που διεκδικεί η Τουρκία.

Οι ερευνητικές γεωτρήσεις, αν μπουν σε περιοχές τις οποίες διεκδικεί η τουρκία, τότε θα έχουμε προβλήματα, καθυστερήσεις ίσως και επέμβαση της Τουρκία που δείχνει διατεθειμένη να υποστηρίξει τις δικές της θέσεις  με κάθε κόστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα