Χ. Έλληνας: Η τιμή της αμόλυβδης στην Κύπρο θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ

Σε κρίσιμο στάδιο είναι το ζήτημα τις ενέργειας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εναντίον της Ρωσίας, με τις τιμές να έχουν ήδη ανέβει, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Εμπειρογνώμονας σε θέματα ενέργειας, Χαράλαμπος Έλληνας

Όπως είπε, η τιμή του πετρελαίου που αγγίζει τα 130 δολάρια το βαρέλι, θα ισχύει κατά μέσο όρο για ένα χρόνο. 

Σημείωσε πως για να δούμε

φθηνές τιμές στην ενέργεια θα περάσουν πολλά χρόνια, διότι και η μετάβαση που σχεδιάζει η ΕΕ προς την καθαρή ενέργεια χρειάζονται τεράστιες επενδύσεις που θα κρατήσουν ψηλά τις τιμές για μια δεκαετία. 

Ανέφερε πως οι τιμές τις ενέργειας θα αυξηθούν και στην Κύπρο εάν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει στα 135 δολάρια το βαρέλι, με τις τιμές της ενέργειας, του ηλεκτρισμού και της βενζίνης να αυξάνονται κατά 33% σε τέτοιο ενδεχόμενο. 

Την ίδια ώρα είπε πως θα δούμε και στην Κύπρο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να ξεπερνά τα δύο ευρώ. 

Με το να μην επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές αυτό δεν μας βοηθά, γι΄ αυτό οι τιμές θα παραμείνουν υψηλές.  

Σημείωσε πως το ρωσικό πετρέλαιο που δεν θα αγοράζεται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, θα αγοράζεται για παράδειγμα από την Κίνα. 

Την ίδια ώρα είπε πως εάν η Ρωσία επιβάλει αντικυρώσεις τότε οι τιμές θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, με κάποιες εικασίες να κάνουν λόγο ακόμη και για 200 δολάρια το βαρέλι. 

Keywords
Τυχαία Θέματα