Μπουρλότο στο προεκλογικό σκηνικό λόγω χάρτη

Έντονο άρωμα Κυπριακού, με τουρκοκυπριακό δάκτυλο εκπέμπουν οι τελευταίες ώρες του προεκλογικού αγώνα.

Υπό το βάρος των όσων χωρίζουν Αναστασιάδη – Μαλά, ο Ακιντζί διέρρευσε στοχευμένα και σκοπίμως ότι απέσυρε τον περιβόητο χάρτη για το εδαφικό, που κατέθεσε στη Γενεύη τον Ιανουάριο του 2017.

«Η Ε/κ πλευρά ανακοίνωσε ότι απέσυρε όλες τις προτάσεις της και στη συνέχεια ο Ακιντζί είπε στα Η.Ε, ότι αποσύρεται ο χάρτης που είχε καταθέσει ο ίδιος και ζήτησε όπως του επιστραφεί. Ο χάρτης επιστράφηκε στον Ακιντζί το Δεκέμβριο, στην παρουσία της διαπραγματευτικής του ομάδας, και ως εκ τούτου

δεν υπάρχει πρόταση στο τραπέζι για το εδαφικό», ανέφερε ο Μπαρίς Μπουρτζιού.

Διαβάστε επίσης: Στον Έιντε είχε πει ο Ακιντζί ότι «ο χάρτης πια δεν ισχύει»

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «πάντως πρέπει να αναφέρουμε ότι δημιουργεί ερωτηματικά ο χρόνος που επέλεξε ο κ. Ακιντζί να κάνει μια τέτοια δήλωση και μάλιστα δικαιολογώντας την ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσυρε τις προτάσεις στο Κραν Μοντανά, κάτι που είναι γνωστό σε όλους, και στον κ. Ακιντζί, και καταγράφεται στα σχετικά έγγραφα από τις 7 Ιουλίου, 2017 δηλαδή τη μέρα που ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες στο Κραν Μοντανά. Άρα ας αναρωτηθεί ο καθένας τι επιχειρεί να πράξει ο κ. Ακιντζί λίγα 24ωρα πριν τις προεδρικές εκλογές με αυτή του την ενέργεια». Ερωτηθείς ο Εκπρόσωπος είπε ότι πρόκειται για «ξεκάθαρη προσπάθεια παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές».

Διαβάστε περισσότερα στο ProedrikesLive.

Keywords
Τυχαία Θέματα