Μποτιλιάρισμα στο FIR μπλοκάρει αεροδιαδρόμους

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στο FIR. Έξι συνολικά χώρες πραγματοποιούν ασκήσεις στον εναέριο χώρο της Κύπρου. Πρόκειται για τη Ρωσία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Βρετανία και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Δ/ντη της Πολιτικής Αεροπορίας Νίκο Νικολάου, λόγω του ότι χρησιμοποιείται μεγάλο

μέρος του FIR, δημιουργείται πίεση στην Πολιτική Αεροπορία. Η δουλειά του τμήματος, επεσήμανε ο κ. Νικολάου, είναι δύσκολη, λόγω του ότι υπάρχει μια προσπάθεια συνεχούς συντονισμού της ροής των αεροσκαφών τα οποία διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους λόγω των κλειστών αεροδιαδρόμων.

Η Πολιτική Αεροπορία έχει ευθύνη να συντονίζει όλες τις δεσμεύσεις που γίνονται στο FIR. Γι’ αυτόν τον λόγο η Πολιτική Αεροπορία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ, για την έντονη δραστηριότητα που σημειώνεται στο FIR.

Η εν λόγω ΝΟΤΑΜ με προειδοποιήσεις για τις διευθετήσεις πτήσεων πολιτικής αεροπορίας, κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθεί σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, λόγω και των συχνών παρεμβάσεων της Τουρκίας στο FIR. Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε ο Δ/ντης της Πολιτικής Αεροπορίας, υπάρχει μια πιο σαφής υπόδειξη προς τους πιλότους αναφορικά με την προαναφερθείσα έντονη δραστηριότητα στον εναέριο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα