Μποτεάκ: «Μιλήσαμε πολύ με τον προπονητή, εξαρτάται…»

Εκτενή συνέντευξη στην ιστοσελίδα omonoia24 παραχώρησε ο Έρικ Μποτεάκ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός της Ομόνοιας μίλησε για την απόφασή του να έρθει στην Κύπρο, παραδέχθηκε ότι αποχώρησε από την Αυστραλία, γιατί δεν απολάμβανε το ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρθηκε στη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται, στο ενδεχόμενο να έρθει πρόταση από άλλη ομάδα, στο περίφημο τατουάζ με το «τριφύλλι» και στο ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του στην Ομόνοια

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μποτεάκ:

Πώς έζησες

το διάστημα της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού; «Ήταν πολύ δύσκολο γιατί το ποδόσφαιρο μου έλειψε πολύ. Το να μείνω σπίτι και να μην βγαίνω έξω μου ήταν δύσκολο. Έκανα καθημερινά προπόνηση στο σπίτι με τον φυσιοθεραπευτή και τον προπονητή. Ήταν πολύ βαρετό, όμως το να μένω σπίτι ήταν πιο ασφαλές».

Για τη θητεία του στη Νις: «Συγκρίνω τους οπαδούς της Νις με αυτούς της Ομόνοιας. Ήταν εκπληκτικοί. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν παρόμοια με εδώ. Ήταν πολύ εκδηλωτικοί για εμάς. Μετά την πρώτη σεζόν στη Νις παίξαμε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, φτάσαμε στα πλέι οφ και αποκλειστήκαμε από τον Απόλλωνα. Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά εγώ το θυμάμαι (γέλια). Αποκλειστήκαμε από τον Απόλλωνα και ήμουν πολύ θυμωμένος».

Περίγραψε μας την εμπειρία σου στην Αυστραλία και πώς πήρες την απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου τόσο μακριά; «Χρειαζόμουν μια νέα εμπειρία, ήθελα να παίξω μακριά σε ένα νέο πρωτάθλημα να ανακαλύψω νέες εμπειρίες. Η Αυστραλία είναι μία υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους και ήταν μια υπέροχη εμπειρία να παίξω για δύο χρόνια εκεί. Για την καριέρα μου, όμως, ήταν καλύτερο να επιστρέψω στην Ευρώπη για να απολαύσω το ποδόσφαιρο, επειδή στην Αυστραλία δεν το απόλαυσα όσο θα ήθελα. Εκεί δεν υπάρχει πίεση, άλλωστε δεν είναι το ποδόσφαιρο το πιο δημοφιλές άθλημα».

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που έκανες όταν σου έγινε η προσφορά από την Ομόνοια; «Ήμουν σε διακοπές και ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας. Μίλησα πολύ με τον προπονητή, μίλησα με τον κ. Λάρκου και με τον μάνατζερ μου τον Σκέυο (σ.σ. Χρίστου). Δεν ήξερα αν ήθελα να έρθω πίσω στη Γαλλία, ήθελα να εξερευνήσω νέες χώρες και το ποδόσφαιρο τους. Όταν επικοινώνησε μαζί μου η Ομόνοια ήμουν πολύ θετικός γιατί μου άρεσε πολύ η συνομιλία που είχα με τον προπονητή και τον κ. Λάρκου. Η Ομόνοια είναι ένας φιλόδοξος σύλλογος και θεωρώ ότι πήρα την κατάλληλη απόφαση».

Πήγες απευθείας στην Πολωνία, όπου διεξαγόταν η προετοιμασία: «Όταν έφτασα στην Πολωνία, από την πρώτη προπόνηση είπα “ουάο, πολύ καλά, εξαιρετικά”. Χάρηκα που προπονήθηκα για πρώτη φορά με τους συμπαίκτες μου και συγκεκριμένα σκέφτηκα πως “αν παίζουμε με αυτόν τον τρόπο στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει περίπτωση να μην τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας”».

Και μετά επιστρέψατε πίσω στην Κύπρο, με την έναρξη του πρωταθλήματος: «Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα υπήρχε πολλή ζέστη, θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι με τη Δόξα και όταν είδα την ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν κάτι φανταστικό. Ο κόσμος στην Κύπρο είναι “τρελός” και ειδικά στην Ομόνοια. Μετά το τέλος του αγώνα όταν μίλησε με φιλάθλους κατάλαβα τη διαφορά με την Αυστραλία. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ο τρόπος που φώναζαν τα συνθήματα είναι μοναδικός».

Ένιωσες ότι πήρες την σωστή απόφαση; «Ναι, ακριβώς. Είπα ότι όντως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα και ότι θα είναι ότι καλύτερο για μένα να παίζω για αυτή την ομάδα».

Παρά το ότι η Ομόνοια κτίστηκε το περασμένο καλοκαίρι με πολλά νέα πρόσωπα πέτυχε τους στόχους της και πήρε το εισιτήριο για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιο ήταν το κλειδί; «Πρώτα απ’ όλα ήμασταν μια μεγάλη οικογένεια. Προπονητής, παίκτες, τεχνικό τιμ, ιατρικό τιμ, όλοι. Υπήρχε εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια, στην προπόνηση και στο γήπεδο. Βέβαια, όλα αυτά σε συνδυασμό με τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που αποτελείται η ομάδα. Και ο κόσμος είμαστε σίγουροι ότι χαιρόταν τον τρόπο που παίζαμε».

«Σε όλη μου την καριέρα έχω αγωνιστεί στο δεξιό και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Όταν ο προπονητής όμως μου ζήτησε να παίξω πίσω από τον επιθετικό του είπε γιατί όχι; Είναι μία καινούργια θέση για εμένα, όμως μου αρέσει να προσπαθώ να μαθαίνω. Στις προπονήσεις μιλήσαμε πολύ με τον προπονητή και τον βοηθό και δούλεψα πολύ με τα βίντεο. Όταν άρχισα να παίζω πίσω από τον επιθετικό (ως επιτελικός), ήταν μία νέα θέση για εμένα αλλά ένιωθα καλά, επειδή με την ποιότητά μου μπόρεσα να ανταποκριθώ. Μπορώ να κινηθώ ελεύθερα μπροστά από την περιοχή και να δώσω ασίστ στον επιθετικό. Έτσι, μπορώ να αγωνιστώ ως εξτρέμ και ως επιτελικός μέσος. Εξαρτάται πού θα με θέλει ο προπονητής στη νέα σεζόν…», απάντησε για τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

«Θέλω να μείνω στην Ομόνοια διότι πραγματοποιήσαμε μία πολύ καλή χρονιά και θέλω να συνεχίσω με τους συμποδοσφαιριστές μου. Ο προπονητής υπέγραψε για άλλον έναν χρόνο και είμαι βέβαιος ότι στη νέα σεζόν θα είμαστε το ίδιο καλοί όπως και σε αυτήν που πέρασε. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, πολύ καλό τρόπο σκέψης, μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να παίξω για την ομάδα, θέλω να συνεχίσω», απάντησε όσον αφορά στην επιθυμία του να παραμείνει, ενώ για το ενδεχόμενο πρότασης από άλλη ομάδα είπε:

«Όχι είμαι ακόμη νέος, αισθάνομαι το σώμα μου να είναι 25άρη, το μυαλό μου είναι καλά. Αν κάποια ομάδα ενδιαφερθεί για εμένα για την επόμενη σεζόν, θα πω όχι, είμαι καλά στην Ομόνοια. Αγαπώ τους φιλάθλους θέλω να συνεχίσω στην Ομόνοια. Γνωρίζετε πως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σαν εμένα, σήμερα είναι σε μία ομάδα, αύριο σε κάποια άλλη, έτσι είναι η δουλειά μας. Είμαστε ποδοσφαιριστές, η ομάδα μπορεί να θέλει να σε πωλήσει, δεν λες τίποτα και προχωράς. Εμένα μου αρέσει η ζωή στην Κύπρο».

Αν μπορεί να μείνει στην Ομόνοια για 4-5 χρόνια και τι σκέφτεται να κάνει άμα κρεμάσει τα παπούτσια είπε: «Γιατί όχι; Μπορώ να κλείσω την καριέρα μου στην Ομόνοια. Είμαι καλά εδώ και όσο το σώμα μου το επιτρέπει μπορώ να βρίσκομαι εδώ, μέχρι το τέλος. Ναι άρχισα να σκέφτομαι το μέλλον μου. Μετά από το τέλος της καριέρας μου ίσως γίνω ατζέντης, να αναλάβω νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους προωθώ, μου αρέσει αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα