Μπορούν να υπάρξουν παρενέργειες χρόνια μετά τα εμβόλια; Η απάντηση Καραγιάννη

Για τις αγωγές κατά φαρμακευτικών εταιρειών για φερόμενες παρενέργειες από τα εμβόλια μίλησαν στο Μεσημέρι Κάτι Καθηγητής Δρ. Πέτρος Καραγιάννης και ο Δικηγόρος, Ηλίας Χρίστου.

Αρχικά, ο Δρ Καραγιάννης ανέφερε ότι «φυσικά θα ερχόταν η ώρα της προσφυγής, γνωρίζουμε ότι κάποια άτομα αντέδρασαν ιδιαίτερα έντονα στα εμβόλια, πράγμα που δεν είχε προβλεφθεί προηγουμένως. Εάν κάποιος λάβει υπόψη ότι τα εμβόλια περιέχουν μία μόνο από τις πρωτεΐνες του ιού, την πρωτεΐνη ακίδα που χρησιμοποιεί ο ιός για να ξεκλειδώσει όλα τα εμπόδια και να μπει στο κύτταρο,

η οποία βρίσκεται και στον ολοκληρωμένο ιό.  Επομένως κάποιες από αυτές τις πιθανές παρενέργειες, και λέω πιθανές γιατί πρέπει να τεκμηριωθούν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι τα εμβόλια που φταίνε και κατά πόσον εάν είχαν εκτεθεί στον ιό αυτά τα άτομα θα ανέπτυσσαν τις ίδιες παρενέργειες».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα να έχουμε παρενέργειες από τα εμβόλια μετά από 2-3 χρόνια, απάντησε ότι «όχι αυτό δεν το βλέπω μετά την πάροδο τόσο μεγάλου χρονικού διαστήματος, συνήθως αυτές οι παρενέργειες που είχαν αναφερθεί εκδηλώθηκαν τους 2-3 μήνες μετά τον εμβολιασμό». 

Από την πλευρά του ο Ηλία Χρίστου τόνισε ότι «όντως υπάρχει μια νομική ιδιαιτερότητα, ειδικότερα στην Κύπρο, υπάρχουν διαφορές με τα δημοσιεύματα που είδαμε στη Γερμανία. Εκεί ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός, ενώ εδώ στην Κύπρο δεν ήταν. Το γεγονός αυτό θα είναι μια παράμετρος κατά τη διάρκεια της δίκης». 

Διαβάστε επίσης: Αλόη Βέρα: Δεν θα μπει στην κατηγορία των πιθανώς καρκινογόνων ουσιών

Keywords
Τυχαία Θέματα