Μπλόκο απο Γερμανία σε μετανάστες απο συγκεκριμένες χώρες

Η γερμανική Βουλή ψήφισε σήμερα νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι πολίτες από την Αλγερία, το Μαρόκο και την Τυνησία θεωρείται ότι προέρχονται από ασφαλείς χώρες και ως εκ τούτου δεν θα δικαιούνται άσυλο στη Γερμανία, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

Όπως σημειώνει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Ντόιτσε Βέλλε, ο νόμος αυτός σκοπεύει στη μείωση του αριθμού των αιτούντων άσυλου στη χώρα. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για εντοπισμό των πολιτών

από αυτές τις χώρες και την απέλασή τους από τη Γερμανία.

Η Γερμανία, όπως και πολλές χώρες της ΕΕ, έχουν λίστες χωρών, οι οποίες θεωρούνται ασφαλείς και ως εκ τούτου οι πολίτες τους που ζητούν άσυλο στη χώρα αμέσως απελαύνονται.

Ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Thomas de Maiziere υπεραμύνθηκε του νόμου λέγοντας ότι ένας μεγάλος αριθμός των μεταναστών από αυτές τις χώρες που φθάνουν στη Γερμανία εισέρχονται για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με το άσυλο.
"Η παραμονή εδώ αυτών των ανθρώπων πρέπει άμεσα να σταματήσει” είπε.

Πρόσθεσε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2016, μόνο 0.7% των αιτούτων ασύλου από το Μαγκρέμπ έλαβαν καθεστώς προστασίας.Πέρσι έφθασαν στη Γερμανία 1.1 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες, οι πλείστοι από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα