Μπεν Σαχάρ: Ήταν τεράστια η αλλαγή

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα “England365.gr” παραχώρησε ο φορ του ΑΠΟΕΛ, Μπεν Σαχάρ. Ρωτήθηκε κυρίως για τη θητεία του στην Τσέλσι, παίρνοντας παράλληλα θέση για την ατελέσφορη European Super League.

Όπως ακόμα σημειώνει το υπό αναφορά δημοσίευμα, ο Ισραηλινός διαπρέπει με τη φανέλα των γαλαζοκιτρίνων.

Απόσπασμα από τις δηλώσεις του:

Πώς βίωσε τη μεταγραφή του στην Τσέλσι: «Όταν έκανα αυτή τη μεταγραφή ήμουν μόλις 16 ετών και ήταν μία μεγάλη στιγμή για εμένα. Είχαν έρθει άνθρωποι της ομάδας για να με δουν σε ένα ματς του Ισραήλ με την Βόρεια Ιρλανδία. Είχαν στείλει σκάουτερ για να με τσεκάρουν. Με πήραν για δοκιμαστικά, όπως ακριβώς και άλλους ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο. Πήγα και αποφάσισαν πως θέλουν να υπογράψω συμβόλαιο. Ήταν τεράστια η αλλαγή να βρεθώ από μία ομάδα του Ισραήλ σε ένα από τα καλύτερα club του κόσμου, αλλά πίστευα στον εαυτό μου, ήξερα πως είμαι καλός και ήμουν εντάξει με αυτό».

Αν θεωρεί πως τότε υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες και του πρόσθεσαν βάρος: «Με ρωτούν συνέχεια και στο Ισραήλ. Ήταν πολύ λογικό για ένα παιδί που φεύγει από την Τσέλσι και πάει στο Ισραήλ να υπάρχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες. Οι 40 εμφανίσεις όμως που έκανα στο Ισραήλ, καθώς και οι εμφανίσεις μου σε πρωταθλήματα όπως της Ισπανία, της Γαλλίας και της Premier League είναι σπουδαίο κατόρθωμα. Όταν όμως ξεκινάς σε ένα από αυτά τα πρωταθλήματα, από το μεγαλύτερο δηλαδή σκαλί, η πίεση είναι μεγαλύτερη. Θα συμβούλευα τα νέα παιδιά να προχωρήσουν βήμα βήμα. Όταν ξεκινάς από τόσο ψηλά, γίνεται δυσκολότερο το να εδραιωθείς. Ξέρεις ότι πας σε μία ομάδα με πάρα πολλά εκατομμύρια, αλλά και ένα τεράστιο δίκτυο ακαδημιών, το οποίο πρέπει να ανταγωνιστείς.

Ποια είναι η εμπειρία που θεωρεί ότι κέρδισε από την Τσέλσι: «Τότε είχε κάποιους ποδοσφαιριστές που κόστιζαν πάρα πολλά χρήματα, προπονητής ήταν ο Μουρίνιο, ενώ οι εγκαταστάσεις στο Λονδίνο ήταν εξαιρετικές. Όλα αυτά με έκαναν καλύτερο παίκτη. Απόλαυσα την κάθε ημέρα και είναι μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Η άποψή του για την European Super League: «Το ποδόσφαιρο είναι για όλους και δεν έχει να κάνει μόνο με την δύναμη και τα χρήματα, αλλά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα τόσο σε ελληνικές όσο και σε ομάδες από το Ισραήλ να διεκδικούν την θέση τους στις κορυφαίες διοργανώσεις. Εν τέλει είμαι χαρούμενος που δεν προχώρησε».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα